Vés al contingut
1

Marcos Ortega (Pineda En Comú): «Apostem a Pineda per la reconstrucció econòmica i l'educació»

 

Escolta AQUÍ l'entrevista

 

Marcos Ortega, regidor portaveu de Pineda en Comú, ha estat entrevistat a Ràdio Pineda per fer balanç del primer any de mandat municipal 2019-2023. Ha dit que ha estat un inici de mandat municipal complicat, per la Crisi del COVID-19 i pels dos temporals que han afectat la platja. Ha dit que la seva tasca des de Pineda en Comú és treballar per Pineda i fer propostes al govern. Han fet propostes, sobretot en matèria econòmica, educació i socials, i en general, se senten escoltats, tot i així consideren que hi ha un dèficit a Pineda pel que fa a la participació ciutadana.

 

En l'entrevista, el portaveu de Pineda en Comú ha parlat de quines són les principals necessitats que té Pineda i també dels projectes de futur pels quals s'ha d'apostar. S'ha mostrat favorable al Pla de Reconstrucció que el govern pinedenc ha de presentar la setmana que ve, amb mesures econòmiques i socials per fer front a Pineda a la crisi del COVID. Ha dit que el pla «és prioritari i bàsic», i que es compti amb tots els actors socials, polítics i econòmics. També ha destacat que els Serveis Socials de Pineda està fent una bona tasca en aquests moments, i també les entitats socials com Creu Roja i Càritas. Alhora, ha dit que hi ha determinades problemàtiques, com és l'atur, que ja eren presents abans d'aquesta crisi, i que ara són més preocupants.

 

Pel que fa a les apostes del conjunt del mandat municipal a Pineda, ha dit que l'Educació és la base de futur en què s'ha de treballar més, «en una població més formada hi ha menys atur a la llarga» i també pel Medi Ambient i la Transició Ecològica.


Marcos Ortega ha fet referència també a l'aposta del govern d'Espanya per tirar endavant l'Ingrés Mínim Vital per la Ciutadania, amb Pablo Iglesias com a ministre de Drets Socials. I a nivell català, ha defensat la propera convocatòria d'eleccions al Parlament i ha dit que és necessari pensar en acords d'esquerres.

 

1

 

En l'entrevista, Marcos Ortega, únic regidor de Pineda en Comú amb representació a l'Ajuntament, ha posat en valor el seu equip per la tasca que fan i la seva implicació en contacte amb la ciutadania.

Dimecres que ve, dia 15, després de l'informatiu de la 1 entrevistarem la regidora portaveu d'ERC-JxP i diputada, Mònica Palacín.

I dimecres 22 de juliol a la mateixa hora serà el torn de l'alcalde de Pineda, Xavier Amor, del PSC.