Vés al contingut
1

Obren alguns hotels de Pineda, però amb molta incertesa per la COVID-19

Albert Buch, president de Pineda Turística i director Hotel Stella. Foto: Ràdio Pineda

 

Escolta AQUÍ l'entrevista a Albert Buch

 

Amb una perspectiva molt incerta, des d'avui divendres obren portes els hotels Stella i Taurus de Pîneda, i la setmana que ve ho farà l'Hotel Alegria. Algun, com el Nostra Mar, va obrir la setmana passada, i d'altres, com és el cas de l'hotel Promenade, finalment no obriran aquesta temporada.

 

Ràdio Pineda ha entrevistat aquest matí el president de Pineda Turística, Albert Buch, entitat que aplega el gremi d'hotelers de de la població. Ha explicat que ara mateix, malgrat alguns han decidit obrir, «la perspectiva cada vegada és més incerta i negativa». Ha explicat que abans de la COVID-19 es presentava una temporada encara millor que la de l'any passat, però quan va aparèixer la pandèmia la situació es va capgirar. Recentment, quan es va decretar que s'obrien fronteres a Europa, van poder començar a treballar amb possibles reserves. Però ara mateix, amb la situació de rebrots de la darrera setmana, mantenen la decisió d'obrir, però amb molt poques expectatives, i només amb turisme d'Espanya i França.

 

Albert Buch ha explicat que molts clients truquen a l'hotel pensant que la frontera està tancada, i no és així. Ha dit que hi ha molta desinformació a la premsa europea. Albert Buch, que és director de l'Hotel Stella, ha explicat que en un principi, no anaven a obrir. Després van decidir obrir l'hotel que tenen a Pineda.

 

La situació d'incertesa preocupa molt els hotelers, i ja que han fet el pas d'obrir, però no saben fins quan. Albert Buch ha estat clar:

 

«No tenim ni la més remota idea. Si hem obert és perquè els treballadors puguin treballar almenys dos mesos, si no fos així ens haguéssim mantingut tancats, perquè aquests dos mesos no ens salven la temporada. A més, molts treballadors encara no han cobrat els ERTOs i necessiten treballar»


 

Molts hotels de Pineda han fet grans inversions els darrers anys. Ara la preocupació és que «els pagaments arriben però no hi ha ingressos», segons explica Albert Buch, per això demanen també que es suprimeixin impostos municipals, o només se'ls cobrin pels mesos que treballin, segons ha explicat a Ràdio Pineda.

 

1
L'Hotel Stella. Foto: Ràdio Pineda

 

1
L'Hotel Stella. Foto: Ràdio Pineda