Vés al contingut
1

El Maresme nota especialment la baixada del turisme estranger amb una ocupació per sota del 15%

En termes generals el 70% de les places hoteleres estan tancades a la comarca del Maresme segons diverses fonts

 

La temporada està resultant ser molt dolenta en termes generals al Maresme mentre que hi ha comarques on l'ocupació és molt millor. Sobretot s'han beneficiat les comarques que habitualment reben turisme català o espanyol. Recordem que diversos països han demanat no visitar Catalunya i altres apliquen mesures com ara el confinament en tornar a casa.

A la costa, el turisme estranger no ha vingut i les reserves en càmpings i hotels han baixat tant que molts han preferit no obrir. En el cas de Pineda, diversos hotels han decidit no obrir i altres no saben si podran restar oberts més enllà del setembre ja que les reserves no arriben.


 

Altres anys l'ocupació a aquestes dates era del 90% o superior a poblacions com ara a Pineda, Calella o Santa Susanna però enguany la situació és totalment diferent.

 

A això s'hi suma un any 2020 que ha vingut carregat d'esdeveniments climàtics molt adversos amb afectacions molt greus en punts com ara el Passeig Marítim de Pineda, o el temporal Glòria amb les repercussions que hi ha hagut a les platges entre altres. Això ha fet canviar també els usos a la Platja de Pineda on s'han canviat guinguetes de lloc, i alguns serveis no s'han ofert. També s'han fet obres que han mantingut tancada la platja dels Pescadors i de la Riera de Pineda fins el passat 15 de juliol. El Covid-19 també ha provocat la cancel.lació de totes les activitats populars i culturals al carrer de Pineda durant tot l'estiu, que ha provocat que s'hagi convertit en un estiu ben diferent.


 

La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha reconegut que Catalunya està afrontant un estiu crític per al turisme

En xifres concretes, la consellera d'Empresa ha afirmat que el turisme estranger –enguany pràcticament inexistent- deixa 19 milions de visitants i una despesa de 21.000 MEUR. "Amb el turisme domèstic català i espanyol està clar que no ho podem compensar, ni de lluny. La despesa total d'aquests dos mercats és de 4.000 MEUR", ha assenyalat Chacón. "Els números no quadren", ha puntualitzat la consellera d'Empresa, que també ha lamentat els diferents criteris de cada país amb restriccions i quarantenes "a la carta". "França volia retenir el turisme domèstic i per això ha assenyalat Catalunya", s'ha mostrat convençuda Chacón, que ha avançat que ja s'han queixat a les autoritats franceses i a través dels consolats.

"Catalunya és un destinació completament segura. I ni el sector del turisme ni tampoc el del comerç són focus de contagis", ha volgut deixar clar la consellera d'Empresa i Coneixement. En el cas del petit comerç, Chacón ha constatat que es tracta d'un altre dels sectors que més han patit i estan patint la crisi del coronavirus. "Compartim el càlcul de Pimec que el 30% dels comerços corren el risc de tancar definitivament", ha alertat Chacón. "En aquest cas també caldria prorrogar els ERTO i donar ajudes direct
es. No només per ajudar ara els comerços a sobreviure sinó a ser competitius en els propers mesos", ha recalcat la consellera d'Empresa i Coneixement.