Vés al contingut
1

Estiu amb pocs incendis al Maresme i al conjunt de Catalunya

Foto: Pla Alfa 20/08/2020
 

92 incendis cremen 10,5 hectàrees en dos mesos a la demarcació de Barcelona. La majoria han afectat petites superfícies de terrenys agrícoles i de matolls i només el 8% han afectat zones forestals arbrades segons ha detectat la campanya del Pla d'Informació i Prevenció d'Incendis Forestals (PVI) de la Diputació de Barcelona iniciat el 12 de juny i que s'estendrà fins al 30 d'agost. Amb 20 incendis, el Vallès Occidental ha estat la comarca més malparada, seguida del Maresme, el Baix Llobregat i el Vallès Oriental. Ahir es va produir un petit incendi a Caldes de Malavella que va afectar sis hectàrees.

 

El mapa del Pla Alfa marca la comarca del Maresme com a zona de poc risc d'incendi forestal, ara per ara.

Del conjunt d’incendis forestals que s’han produït des del 12 de juny, el 24,68% s’han iniciat als voltants o marges de camins i un 20,78 als marges de carreteres, i el 14,29% s’han iniciat en zones urbanes o d’urbanitzacions.
Enguany integren el PVI 259 persones que amb 93 unitats mòbils, 18 punts de guaita i vuit centres de control, cobreixen un total de 484.813 hectàrees forestals de 273 municipis de la demarcació de Barcelona. El personal d'informació i vigilància cobreixen 93 rutes per tot el territori. Enguany s’han adreçat a 40.000 persones per informar i prevenir del risc d'incendi.

 

El Pla Alfa elabora un mapa diari sobre el risc d'incendi forestal i El Maresme queda a la fase 0, que significa que hi ha poc risc d'incendi forestal. Eviteu les activitat de risc al bosc que puguin provocar incendis forestals. Si veieu una columna de fum truqueu immediatament al telèfon @112