Vés al contingut
1

Tractaments amb herbicides ecològics als carrers de Pineda de Mar

  • Des de fa dos anys, l’Ajuntament de Pineda de Mar ha deixat d’utilitzar herbicides químics per gestionar les herbes no desitjades de parcs i jardins.

La setmana passada en alguns parcs i jardins de Pineda de Mar es va provar un nou mètode de tractament d’herbes no desitjades anomenat weedingtech. Aquest tractament consisteix en l'aplicació d’un herbicida sense components químics, fet a base d’aigua a una elevada temperatura barrejada amb una escuma d’extractes naturals com la patata, el blat, el blat de moro i el colze.

Des de fa dos anys, l’Ajuntament de Pineda de Mar ha deixat d’utilitzar herbicides químics per gestionar les herbes no desitjades que neixen de forma natural. S’han dissenyat diferents estratègies segons la ubicació i les característiques d’aquests vegetals: des de segues periòdiques a escardes naturals.

La normativa europea cada cop restringeix més l’ús de productes químics a la via pública, és per això que és important adaptar la gestió dels espais verds per tal de poder-ne prescindir.

 

1