Vés al contingut
1

L'Associació Cultural Mare Nostrum enceta el Cicle de Conferències 2020

 

 

 

Escolta AQUÍ l'entrevista a Ramon Plaja

 

 

 

És faran, per motius d’espai i aforament, a la Sala Gran del Centre Cultural i Recreatiu, a 2/4 de 8 del vespre.

Divendres 2 d’octubre  “Beethoven, entre romàntic i heroi” (250 aniversari del seu naixement) a càrrec del músic i divulgador musical Joan Vives. Ramon Plaja membre de la junta de l'AC Mare Nostrum ha explicat que Joan Vives parlarà de Beethoven  amb motiu del 250è aniversari del seu naixement.


 

Divendres 16 d’octubre “El setè camió”  a càrrec de la historiadora i escriptora Assumpta Montellà.

És la història del setè camió, la història dels tresors que l’agònica República de Negrín va intentar salvar de la desfeta. A través del mite del setè camió, barreja de llegenda i realitat, que encara avui continua viu a la memòria dels empordanesos.
Una nit de febrer de 1939, amb les tropes de Franco trepitjant-los els talons, un comboi de set camions evacuava els últims tresors de la República, que durant els darrers mesos de guerra havien estat ocults a La Vajol. Set camions carregats d’or i de valuoses obres d’art procedents del Museo del Prado. Però només sis van aconseguir travessar la frontera francesa. El setè camió no va arribar mai...


 

Divendres 6 de novembre “Pàgines d’història sagrada” a càrrec del filòleg Joan Ferrer.


 

Es preveu fer una última conferència, que es duria a terme el 27 de novembre, pendent de confirmar.

 

Ramon Plaja ha dit que l'entrada serà gratuïta però demana als assistents que vagin vint minuts abans de començar la conferència per facilitar l'organització de l'entrada del públic.

 

Foto de portada CCR

 

 

2