Vés al contingut
1

L'ABS de Pineda veu incrementada la tasca assistencial per les proves COVID

 

Escolta AQUÍ l'entrevista a la Dra. Adriana Ramos

 

L'Àrea Bàsica de Salut de Pineda, Poblenou i Santa Susanna ha vist incrementada la tasca assistencial des que han assumit les proves PCR, que s'estan fent cada dia als ambulatoris d'arreu del territori. A l'ABS Pineda les han centralitzat al CAP del C/ Tarragona. Les proves es fan a aquells pacients que tenen simptomatologia COVID i als contactes estrets de les persones que han donat positiu.

L'ABS de Pineda també ha incorporat tres professionals que són gestors COVID i que s'encarreguen dels casos sospitosos i de fer un seguiment dels contactes estrets dels positius. I una altra novetat, des de principi de curs, és la incorporació del gestor COVID de les escoles, encarregat de coordinar el CAP amb els centres educatius de Pineda Centre, Poblenou i Santa Susanna, i també dels protocols i seguiment de contactes a les escoles i instituts.

Amb tot això, continuen amb el seguiment dels pacients amb patologies cròniques i d'altres que puguin presentar qualsevol problema de salut. Els dos tipus de pacients, COVID i no-COVID, fan circuïts diferents per no creuar-se al CAP de Pineda.

 

 

Pacients de Pineda han expressat la seva preocupació per si poden ser atesos de forma presencial. La directora de l'ABS Pineda, Adriana Ramos, ha explicat al programa Salut i Més, que tots els professionals de medicina i infermeria tenen agenda amb visites presencials i amb visites per telèfon. Des d'infermeria fan majoritàriament visites presencials i domicilis. I pel que fa als metges, depèn de cada patologia i necessitat fan presencial o telefònic.

 

Una problemàtica que s'està vivint a l'ABS és el gran volum de trucades telefòniques. Han increntat el nombre d'administratius que es dediquen exclusivament a atendre el telèfon. Tot i així, hi ha hores amb col.lapse de trucades i per això hi ha línies alternatives. Es pot bé trucar a una línia de telefon alternativa: es tracta del Call Center. El número és el 93.326.89.01 on cal especificar el tipus de visita que necessites i també la poden programar (o bé al 061, Salut Respon).

1

 

 

 

Una altra via per contactar amb el CAP és el portal a internet de La meva salut, també és una APP de mòbil, i que cada cop la fan servir més pacients, i que permet fer una consulta directa al metge de capçalera, veure les proves, veure els resultats de les PCR, entre d'altres. Les persones que tinguin La Meva Salut poden demanar el servei pel canalsalut.gencat.cat o trucant a 900 053 723

1

 

La dra Adriana Ramos ha participar al programa Salut i Més de Ràdio Pineda, i podeu recuperar l'entrevista a radiopineda.cat/salutimes. Dimecres de la setmana que ve entrevistarem al Gestor COVID del CAP a les escoles i instituts de Pineda i Santa Susanna, Ramon Hernández. Serà dimecres a les 13,30h.