Vés al contingut
1

El sector de la restauració de Pineda viu amb resignació i preocupació el tancament del sector durant 15 dies

 

Escolta aquí el reportatge de Ràdio Pineda

 

 

Els propietaris de bars i restaurants de Pineda es mostren preocupats, però també resignats davant el tancament pels propers 15 dies que ha decretat el Govern de Catalunya. Asseguren que afronten la situació amb «resignació però també preocupació pel futur dels negocis». Els que són propietaris dels locals o autònoms asseguren que podran aguantar, però altres que paguen lloguers o sous de treballadors, diuen que «estan preocupats per afrontar les despeses sense cap ingrés».

Alguns bars ofereixen cafès per emportar, però no es poden fer servir els lavabos.

 

1
Algunes cafeteries fan servei per emportar

 

 

1

 

 

Els clients també estan resignats en no poder entrar a bars, cafeteries ni restaurants. Alguns clients avui agafaven el cafè per emportar.

També se'n ressent el sector de la distribució, que veurà reduïdes les comandes.

 

1

 

1

 

El Procicat aprova el tancament de bars i restaurants i la limitació de l'aforament al comerç i la cultura

El Procicat ha aprovat el tancament de bars i restaurants i ha imposat noves restriccions d'aforament als comerços i al món de la cultura per frenar els contagis de coronavirus. També queden suspeses les competicions esportives d'àmbit català no professionals. Els gimnasos tindran un aforament del 50%. El Govern demana a la ciutadania que limiti al màxim la mobilitat fora del seu domicili i els contactes socials.

 

El sector de la distribució pateix pels llocs de treball

El sector de la distribució afirma que no hi ha "cap estudi objectiu que demostri que l'hostaleria i la restauració siguin responsables de cap percentatge de contagi de covid" però que "el que sí que és segur és que la covid serà la culpable de la mort de molts establiments, empreses de distribució i dels seus llocs de treball". "Cal prendre mesures prioritzant la sanitat, però amb seny", afirma l'associació, que recorda que l'hostaleria i la seva distribució dona feina a 300.000 persones i suposa un 7,6% del PIB català.

 

 

El comerç i la restauració pateix per la situació

La presidenta de Gent de Pineda, Maribel Granados, ha dit que «el comerç pateix tot i que s'esperaven una situació com la creada». Ha dit que «hi ha comerços que tot just sobreviuen i ara això els deixa molt preocupats». També pateix perquè acabi tancant tots els negocis.

En el sector comercial, el Govern preveu el tancament de tota activitat que impliqui el contacte físic, amb l'excepció de les perruqueries. En els centres comercials i establiments amb més de 400 metres quadrats caldran controls específics d'accés, més enllà de la restricció d'aforament al 30%. També s'hauran d'habilitar fluxos de pas per evitar l'encreuament de gent. Les zones comunes als centres comercials estaran tancades.

Els clients de les botigues sempre hauran de mantenir una distància d'1,5 metres amb la resta de persones i, quan no sigui possible per les peculiaritats del comerç, s'haurà de restringir l'aforament a una sola persona per cada compra.