Vés al contingut
1

Xavier Amor (PSC) demana a la Generalitat ajudes «reals i efectives» al sector econòmic obligat a tancar

El primer secretari del PSC de Pineda i alcalde de Pineda, Xavier Amor, respecta les mesures del Procicat per avançar-se a contenir la segona onada del brot del COV19. Ha dit que entén que "primer és el benestar i la salut de la ciutadania", però també ha posat l'accent en "no deixar caure el sector econòmic vinculat a la restauració i del comerç".

 

Escolta AQUÍ l'entrevista 

 

En aquest sentit, Amor, junt amb el PSC de Pineda, demana, en un comunicat, que l'anunci fet pel govern de la Generalitat de Catalunya de disposar d'una partida de 40 milions, sigui real i efectiu i siguin ajudes a fons perdut, directament vinculades a poder pagar lloguer de locals, sous del personal contractat per tal d'evitar tancaments de negocis i empreses relacionades en aquest sector. Assegura que, tot i les mesures d'ajuda que s'estan duent a terme des de l'Ajuntament de Pineda, "cal de manera urgent ajudes reals d'institucions supramunicipals, per superar aquesta situació de crisi econòmica que tenim instal·lada des de fa mesos a Pineda de Mar i a la resta de pobles i ciutats de Catalunya".

 

En declaracions a Ràdio Pineda aquest matí Xavier Amor ha volgut deixar clar que «no qüestionarà mai decisions tècniques de Salut i que es dicten per aturar la pandèmia», però ha dit que «les coses es poden fer millor». Ha posat com exemple l'angoixa que li han traslladat des dels establiments que fins ahir a la nit no sabien segur si havien de tancar, i «restauradors i bars amb les càmeres plenes de productes».

 

En el comunicat, el PSC expressa «el seu total suport als treballadors i a les treballadores, i empresaris d'aquest sector, que ja va quedar molt afectat el passat mes de març amb el tancament de l'activitat prolongat al llarg de més de dos mesos, i que ara, amb aquestes noves mesures tornen a veure com han d'abaixar persianes». Xavier Amor ha dit també que quan tornin a obrir, cal que tothom pensi en consumir primer en els establiments de proximitat per ajudar el sector a Pineda.