Vés al contingut
1

Mossos d’Esquadra i guardes forestals comissen 14 tones de pinyes recollides de manera furtiva al Parc del Montnegre i el Corredor

 

Fotos: Mossos d'Esquadra

 

·Un cop processades les pinyes es podien aconseguir pinyons valorats en uns 50.000 euros

. Aquestes recollides incontrolades posen risc la producció de pinyes de l’any següent


 

Eren destinades a l’obtenció de pinyons. Els Mossos van muntar un dispositiu per controlar la recol·lecció furtiva de pinyes. Els detinguts podien collir fins a uns 500 quilos de pinyes en un dia.

Les gestions d’investigació realitzades van permetre constatar que les pinyes es duien a un nau de Sant Celoni. El valor al mercat de les pinyes i els pinyons extrets hauria arribat a uns 50.000€.


 

Les pinyes s’han dipositat en una empresa col·laboradora amb l’administració.

Els infractors intentaven acumular el màxim de pinyes, anticipant-se a la resta de recol·lectors que treballen dins la legalitat, atès que en els darrers anys ha minvat la producció.


 

A Catalunya la recollida de pinyes està permesa dins d’un període habilitat que va de l’1 de novembre al 15 de maig.  Per a la recollida i el comerç de la pinya de pi pinyoner és indispensable la possessió d’una llicencia i l’autorització del propietari del terreny. A més, només es poden collir les pinyes que estan madures i, és obligatori deixar un mínim de cinc pinyes a l’arbre per permetre la seva regeneració natural. No complir amb aquesta normativa posa en risc la producció de pinyes de l’any següent i comporta una infracció administrativa.

 

1