Vés al contingut
1

"La ventilació és un element clau per evitar la propagació del Coronavirus"

El dr. Albert de Luis a l'Hospital de Calella. Foto: CSMS

 

La ventilació és un element clau per evitar la propagació del Coronavirus. Així ho ha dit a Ràdio Pineda del dr. Albert de Luis, director d'atenció hospitalària de Calella i Blanes, que ha explicat que a les famoses mesures de «mans-mascareta-distància» cal afegir la ventilació. I és que hi ha investigacions recents que mostren que en espais massa tancats pot haver una "transmissió aèria" de virus, ja que hi ha petites partícules del patogen que romanen en l'aire. Es tracta d'aconseguir crear corrent d'aire als espais de casa o de treball com a mesura preventiva, segons ha dit el dr. Albert de Luis, que s'ha mostrat preocupat perquè el fred i els espais tancats facilitin que hi hagi més contagis.

 

El doctor Albert de Luis ha participat al programa Salut i Més de Ràdio Pineda. En una àmpia entrevista, hem parlat amb ell de prevenció, però també de què ha canviat respecte la primera onada de covid, com afronta el personal sanitari aquest moment de nou tan difícil, com s'estan organitzant i com veu l'avenç dels tractament. Podeu recuperar l'entrevista a radiopineda.cat.

 

Escolta aquí l'entrevista al Dr. Albert de Luis

D'altra banda,A més d'aquest aspecte, des de la Corporació de Salut s’insisteix en la importància de fer un ús correcte de la mascareta per no generar més risc. Per això, als diferents centres sanitaris s’hi podran veure cartells que recorden a la població les mesures bàsiques que cal seguir per portar la mascareta ben posada i neta.

 

En aquest sentit les principals recomanacions es resumeixen en 5 punts:

 

La mascareta quirúrgica i la higiènica (de roba) s’han de renovar cada dia.

Les higièniques (de roba) s’han de rentar diàriament a elevada temperatura (superior a 60 ºC).

Cal rentar-se les mans per posar-se i treure’s la mascareta.

La mascareta ha de cobrir boca, nas i barbeta.

S’ha d’evitar tocar-se la cara quan es porti la mascareta posada.