Vés al contingut
1

Posada en marxa de la nova Unitat Central de Seguiment COVID-19 a l'Àmbit de Primària de l'ICS Girona i l'IAS

Foto: Premsa ICS Girona

 

La unitat dona suport als equips de primària, entre ells al CAP de Pineda, i permet accelerar alguns dels processos relacionats amb les proves PCR que es realitzen des dels CAP. Funciona de dilluns a diumenge. Això permet que els caps de setmana i festius també es puguin revisar els resultats de PCR dels centres educatius, residències geriàtriques i els generats per proves realitzades als diferents ambulatoris.

 

La nova Unitat Central de Seguiment COVID-19 (UCS) està constituïda per 2 infermeres d’atenció primària, 2 metges de família i 6 professionals de la Unitat d’Atenció al Ciutadà i Gestors COVID. Entre les tasques que realitzen hi ha les trucades a pacients que per algun motiu no han rebut per SMS la notificació de resultat negatiu de la prova PCR, la revisió de resultats de PCR d’urgències hospitalàries i la realització de baixes laborals dels casos positius que ho requereixin, així com altes de contactes estrets.

 

La UCS estarà activa tot el temps que calgui, en funció de l’evolució de la pandèmia, donant cobertura a tot el territori gestionat per l’Àmbit d’Atenció Primària de Girona de l’ICS i l’Institut d'Assistència Sanitària. Recordem que Pineda i el seu Equip d'Atenció Primària depenen de l'ICS Girona i la Regió Sanitària de Girona.