Vés al contingut
1

El Centre de Dia Montserrat reobrirà portes l'11 de gener, després del brot COVID que han patit

El Centre de Dia Montserrat reobrirà portes l'11 de gener. Aquest mes de desembre s'han vist afectats per un brot de COVID -19 que ha afectat la majoria dels 35 usuaris del centre. Per aquest motiu, van haver de tancar el dia 14. La majoria s'estan recuperant a casa o bé són asimptomàtics, però hi ha sis persones grans que han hagut de ser hospitalitzades. Almenys quatre de les persones ingressades poden tenir l'alta aviat.


Des del Centre de Dia, han explicat a Ràdio Pineda que ara la previsió és obrir el dia 11, passat Festes. Normalment, cada any, durant una setmana el Centre fa vacances, i la setmana prèvia rebien les visites dels Pastorets, l'Escola Aloc, l'Institut Pineda i la Llar d'Infants. Enguany, tots aquests actes ja no es podien fer, però sí volien compartir els dies previs al Nadal entre els usuaris i el personal. Han agraït la tasca i el suport de Salut, i concretament de l'ABS, ja que el mateix diumenge que es van detectar dos casos, immediatament es van fer les proves. També ha agraït que des de l'Ajuntament de Pineda, Benestar Social i Benestar i Família de la Generalitat es van oferir per donar suport a les famílies que ho poguessin necessitar, ja que són avis que viuen a casa seva i només van unes hores al Centre de Dia.

 

El Centre de Dia Montserrat va romandre tancat durant la pandèmia, com la majoria de centres d'arreu de Catalunya, del 15 de març al 29 de juny. Des que van reobrir, en aquests sis mesos no havien tingut cap cas, i segons han explicat "tenint en compte que cada dia els usuaris van a casa i tornen al centre l'endemà". Ara preveuen reobrir el dia 11 de gener.