Vés al contingut
1

Ingressa a presó per robatoris violents a víctimes de l'Alt Maresme amb qui contactava a través d’una aplicació de compravenda

Mossos d'Esquadra. Foto: Arxiu Ràdio Pineda

 

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria d’Arenys de Mar han detingut un home de 20 anys, nacionalitat mexicana com a presumpte autor de tres robatoris violents a Sant Pol de Mar, a Canet de Mar i a Arenys de Mar. L’arrestat contactava amb les seves víctimes a través d’una aplicació de compravenda i quan quedaven per fer la transacció les robava amenaçant-les amb una arma de foc simulada. L’arrestat va passar a disposició del jutjat de guàrdia d’Arenys que va decretar el seu ingrés a presó.


 

La detenció

segons han informat Mossos en un comunicat, la detenció es va produir el dia 5 de gener quan els agents d’Arenys de Mar van rebre l’avís que un home acabava de patir el robatori del seu patinet a aquesta localitat. La víctima havia explicat que havia quedat amb un desconegut per vendre-li el patinet, però que l’agressor, en lloc de comprar-li, el va amenaçar amb una arma de foc i se’l va emportar. Va facilitar una descripció als agents i els va indicar que l’estava perseguint en aquell moment.


 

Els agents, van localitzar la víctima que havia pogut recuperar el patinet, ja que el lladre l’havia abandonat en la fugida. I van iniciar una recerca per localitzar al presumpte autor del que tenien la descripció. Poca estona després, un agent de la unitat d’investigació d’Arenys va veure un home que coincidia amb la descripció que tenien i que en veure el vehicle policial va intentar ocultar-se. Quan el van aturar l’home duia sobre l’arma de foc simulada i va ser reconegut per la víctima. Els investigadors van relacionar l’arrestat amb dos fets anteriors en els quals s’havia utilitzat el mateix modus operandi.


 

L’autor quedava amb les seves víctimes a través d’una aplicació mòbil de compravenda. S’interessava sempre per la compra d’objectes de preu elevat. Quan quedaven per fer l’intercanvi el lladre treia una arma de foc simulada i s’enduia l’objecte sense pagar. El primer fet va produir-se el 23 de desembre de l’any passat a Sant Pol de Mar i el segon el 28 de desembre a Canet de Mar.

 

L’arrestat va passar a disposició del jutjat de guàrdia d’Arenys que va decretar el seu ingrés a presó.