Vés al contingut
1

Nous robatoris a Pineda: una farmàcia i una perruqueria saquejades, mentre el sector comercial reclama més seguretat

Porta de la perruqueria forçada. Fotografies: Ass. Gent de Pineda

 

La Policia Local de Pineda i Mossos d'Esquadra estan buscant els autors de dos nous robatoris a establiments comercials que hi ha hagut aquest cap de setmana a Pineda, mentre el sector comercial reclama més seguretat. Ens tots dos casos , una farmàcia i una perruqueria, els lladres es van emportar la caixa. El cap de la Policia Local, Carles Santacreu, ha explicar aquest matí a Ràdio Pineda que han estat robatoris amb un modus operandi diferent, i per tant, tot apuntaria a autors diferents.


 

Ràdio Pineda ha parlat amb el farmacèutic Vicenç Segarra. Ha explicat que el robatori va ser dissabte a 2/4 de 10 del vespre, concretament a les 21,33h i va durar exactament tres minuts. Per tant, es podria tractar d'un grup organitzat i que els estava observant, per determinar el funcionament habitual de l'establiment. Vicenç Segarra ha vogut alertar a d'altres companys i companyes de les farmàcies: "Sembla que fan un estudi dels costums de la farmàcia i actuen amb molta rapidesa i professionalitat". De fet, "en tres minuts van tallar la persiana metàl·lica amb una cisalla, van obrir la porta de vidre, accedeixen a la caixa de seguretat, l'agafen i marxen". Van ser dos assaltants, amb un tercer que estava a una furgoneta per emportar-se els assaltants i la caixa. En el cas del robatori a la farmàcia de Pineda, es tractaria de "dos nois que portaven dessuadora i anaven tapats amb la caputxa", segons ha explicat Carles Santacreu.

 

Les farmàcies estant sent l'objectiu de robatoris al Maresme. Fins i tot en el cas de Mataró alguns farmacèutics han optat recentment per la seguretat privada. Hi ha la hipòtesi per part dels propis farmacèutics que, en reforçar-se la seguretat a Mataró també per part de Mossos i Policia Local, els lladres s'hagin desplaçat a d'altres punts de la comarca.

 

També divendres, uns lladres van entrar a robar al migdia a una perruqueria de Pineda, Perruqueria Líber,on van forçar la porta, que no tenia la reixa baixada, van emportar-se la caixa registradora i van fer diverses destrosses.

1
Interior de la perruqueria

 

 

La investigació per robatori amb violència a la joieria Velasco continua oberta, segons Mossos

Mentrestant, des de l'Oficina del Portaveu de Mossos han confirmat a Ràdio Pineda que la investigació pel robatori amb violència a la Joieria Velasco del passat 2 de gener continua oberta, malgrat en un primer moment va haver una detenció. Des de Mossos han dit a Ràdio Pineda que "pel moment" no poden donar més informació, per no interferir en la investigació.

 

Per la seva part, l'Associació de Comerciants Gent de Pineda han manifestat la seva preocupació pels robatoris, així com han expressat el seu suport als comerços afectats.


 

Contenidors cremats a tres punts de Pineda


A banda dels robatoris, durant el cap de setmana hi ha hagut actes vandàlics. Concretament, han cremat contenidors a tres punts de Pineda: al Passeig Marítim, a la Plaça de la Pagesia i a l'Avinguda dels Tarongers. Els fets que han passat a Pineda s'estan produint a d'altres municipis, un fet que preocupa al conjunt de la societat. Enxampar in fraganti els culpables és complicat, i sovint és amb la col·laboració veïnal. El problema és que els avisos es donen quan els contenidors ja estan cremant amb les flames de forma molt visible, i els que han calat foc ja fa estona que han fugit. Mentrestant, la Policia Local de Pineda ha reforçat el torn de nit, i també ho han demanat a Mossos.

1
Contenidor cremat al Passeig Marítim de Pineda. Els veïns van avisar la Policia i els Bombers.