Vés al contingut
1

Escoles i instituts de Pineda confien en que no s'hagin de tancar els centres a causa de la pandèmia

 

Foto d'arxiu. Ràdio Pineda.

 

Malgrat tot hi ha diversos grups d'alumnes confinats tant a l'educació primària com secundària als centres educatius de Pineda. A data d'avui hi ha 14 grups confinats al conjunt de tots els centres educatius.

A Pineda hi ha tres instituts, vuit escoles de primària, l'escola d'educació especial Horitzó, quatre llars d'infants i l'escola d'adults Natura.


Pel que fa a les pors d'un confinament encara més dur, que impliqui el tancament de l'educació presencial, tots els directors directores amb els que ha parlat Ràdio Pineda, confien en que no s'hi hagi d'arribar.

La directora de l'Escola Montpalau, Dolors Nogueras ha dit que «si es tanquen les escoes es perdrà molt perquè el millor és l'aprenentatge presencial». Ha dit que confien en que «això no passarà».

La directora de l'Escola Sant Jordi, Cristina Estopà, també ha dit que «esperen la normalitat que han tingut al primer trimestres». Ha afegit que «ara ja saben que poden impartir educació de forma telemàtica, però mai és el mateix».

La directora de l'escola FEDAC, Paqui Torres, ha dit que «el professorat té confiança en que l'escola no tancara per la Covid-19, però de totes formes estan preparats per qualsevol escenari». Ha afegit que «les escoles són segures i els alumnes tenen molt clar el protocol que cal seguir, i per tant, el risc de contagi a l'escola és més baix que en altres entorns en que es barregen grups».

La directora de l'Institut Joan Coromines Elisabet Andreu ha dit que «confia en poder finalitzar el curs ja que és molt millor que els alumnes rebin les matèries de forma presencial».

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha dit que només en una situació de confinament total s'haurà de replantejar "què fer amb l'escola", tot i que ha afegit que ara per ara no hi ha sobre la taula aquesta opció.