Vés al contingut
1

Mor Josep Martín, president de Cinemart i apassionat del cinema i de l'activitat cultural de Pineda

Fotos: Cinemart / Ràdio Pineda / Severiano Iglesias

Josep Martín ha mort avui després d'una llarga malaltia. Va ser sempre un apassionat del cinema i durant molts anys va regentar el Cinema Delfos des del 1987, al carrer Comptal de Pineda. El cinema va tancar l'agost de 2004.


Josep Martin era el president de CinemArt i va impulsar el Festival de Curtmetratges de Pineda i n'era també el portaveu. També va col.laborar molt activament en diversos projectes per fer curtmetratges de Cinemart, com ara el dedicat al bandoler Pau Gibert, Arethusa (encara inacabada), al pirata Dragut, Sara (dedicat a Sara Llorens) i també el film dedicat a un passatge històric de Manel Serra i Moret.

1
Josep Martín amb Emili Biosca i Marçal Mora, de CinemArt, als estudis de Ràdio Pineda

 

1

 

1

 

De l'àmbit polític cal destacar que va ser president de CDC i de CiU durant cinc anys i va estar durant molts anys vinculat a la vida política de Pineda.

 

També era una col.laborador molt actiu de l'Associació El Caliu del Cor i de diferents accions socials i de voluntariat de Pineda.

 

Josep Martín també va col.laborar a Ràdio Pineda l'any 1998 fent un programa de cinema i també va ser col.laborador a la revista Seqüència de l'Alt Maresme, que el seu primer any es va imprimir a les golfes del Cinema, gràcies al seu suport. Era una convidat molt habitual a Ràdio Pineda per parlar de cinema i de les diferents activitats on participava. Ràdio Pineda també es suma al condol a la família.


 

El Cinema Delfos

 

1

 

Josep Martín serà recordat també perquè amb la seva família va fer possible que Pineda gaudís de la darrera sala de cinema, el Delfos, des del 1987 i fins l'any 2004.  La nit del diumenge del 29 d'agost de l'any 2004, el Delfos va fer la seva darrera projecció i la família Martín, propietària del cinema des que es va reobrir el 1987, va convidar a tots els assistents a una copa de cava per a commemorar aquell moment històric. De fet, el Delfos va ser un dels últims cinemes tradicionals de la comarca, que com la majoria de sales, es van veure afectats per l'aparició dels cinemes multisales, com els de Blanes, Arenys i Mataró.

Article sobre el cinema Delfos: https://www.prospectosdecine.com/pineda-de-mar-barcelona-