Vés al contingut
1

Gairebé 20.000 persones a Pineda tenen dret a vot en les eleccions al Parlament del 14-F

Aquesta mitjanit ha començat la Campanya Electoral per les eleccions al Parlament de Catalunya del 14-F. A Pineda, segons les dades oficials del cens electoral, podran votar en aquests comicis 19.992 persones. Unes eleccions que arriben en un moment complicat per la pandèmia, i que requeriran moltes mesures per anar a votar. A més, els últims dies han estat marcats per la polèmica que es pugui trencar el confinament municipal per assistir a un míting polític. De fet, això ja estava previst per la llei, ja que la participació política és un dret que el govern no pot restringir. Però molts partits ja s'han pronunciat anunciant actes només telemàtics, o bé, recomanant assistir només als mítings que es facin al propi municipi. També estan expressant la seva queixa les persones a les que els ha tocat ser en una mesa en un moment com l'actual.


 

Els col·legis electorals a Pineda seran els habituals, però amb canvis organitzatius

A Pineda, els col·legis electorals seran els habituals. Els únics canvis seran organitzatius. Per exemple, als col·legis amb més meses i nombre d'electors, com són l'Institut Euclides i l'Escola Sant Jordi, s'habilitaran més espais.

Les cues es faran al carrer, i s'anirà entrant d'un en un per votar. S'organitzaran circuits de sentit únic d'entrada i sortida, per evitar el creuament de persones. Els locals seran amplis i oberts, i estaran ben ventilats en tot moment i es netejaran i desinfectaran sovint tots els espais, incloses les meses, les taules amb les paperetes i les cabines de votació. Els membres de les meses no tocaran el document d'identitat dels votants en cap moment. A més, segons ha anunciat la Generalitat, 3.000 responsables sanitaris controlaran que les mesures es compleixin.


 

Votar amb mascareta

-Per anar a votar caldrà dur la mascareta en tot moment.

-S'haurà de respectar la distància mínima entre persones.

-Cal fer ús del gel hidroalcohòlic.

-Es recomana dur el vot preparat des de casa.


 

Franges horàries per poder votar, preferentment

Una novetat és que s'han proposat franges horàries per votar. No són obligatòries, però sí que es demana respectar-les per evitar el risc de contagi.

De 9 a 12: els col·lectius de risc.

De 12 a 7 del vespre: la població en general.

De 7 a 8 del vespre: les persones en quarantena (positius, contactes estrets i sospitosos).