Vés al contingut
1

Josep Rius (Junts): «Estem preparats per guanyar les eleccions i treballarem per fer el pas definitiu cap a la independència»

 

Foto de portada: Josep Rius i la portaveu de Junts a Pineda Noemí Llorens.

 

Josep Rius ha dit que «estan preparats per guanyar les eleccions i tenen molta confiança». En una visita a Pineda ha dit que «l'alternativa és que guanyi el PSC» i ha criticat la política que du a terme els socialistes al govern espanyol, amb poques ajudes per la Covid-19 i liderant l'atur a Europa. També ha dit que «són conscients que no hi haurà majoria absoluta, però aposten per un govern clarament independentista perquè el país té una triple crisi de la pandèmia, social i econòmica». En l'acte a Pineda ha dit que «l'1 d'octubre va ser una victòria i volen ratificar la seva vigència, i exigiran al president espanyol una taula de negociació per fer un referèndum acordat amb l'Estat, que ho haurà de resoldre».

 

1

 

També ha dit que «mentrestant s'aniran preparant per fer «el pas definitiu per la creació de la república catalana». Finalment va parlar de la situació dels presos i de polítics com ara Carles Puigdemont, i va destacar que «és una anomalia històrica única a Europa» i això també ha creat «inestabilitat política a Espanya, que haurà de resoldre».

Josep Rius és advocat i vicepresident de Junts per Catalunya. Va ser el cap del gabinet dels presidents Carles Puigdemont i de Quim Torra i considerat un «home fort» del partit que ha participat directament en la creació del partit.