Vés al contingut
1

Montserrat Candini (PDeCAT): «És l'hora de la intel·ligència, l'estratègia i l'acció, enfront la política de blocs»

 

Foto: Montserrat Candini

 

Escolta aquí l'entrevista

 

Montserrat Candini ha dit que «el partit està convençut que tindran grup parlamentari perquè representen la tradició de la reivindicació de la plena sobirania, gestionant el govern dia a dia». Ha afegit que «són un equip de talent que poden treure Catalunya de la greu crisi sanitària i social que pateix». Ha dit que «algunes forces polítiques fan veure que el PDeCAT no existeix però té més de 200 alcaldes i una gran presència al territori i són hereus del 'bon fer'».

Montserrat Candini ha dit que tenen un programa electoral extens fet per més de 200 persones que es basen en la recuperació del prestigi internacional de Catalunya, governar el dia a dia, una rebaixa d'impostos i de patrimoni i succesions, i una Llei de Territori que faciliti la gestió política a cada comarca i «aplicar l'equitat necessària». També ha dit que «defensen l'escola pública i concertada catalana i la defensa dels autònoms i les empreses amb un compromís amb els joves, accés a l'habitatge i l'atenció a la gent gran i a la Llei de la Dependència».

També ha dit que «mai no s'han bellugat del camí cap a la independència, i l'1 d'octubre van obrir les escoles per poder votar». Ha dit que «cal l'indult, l'amnistia i el diàleg i alhora gestionar la sanitat, escoltar la gent, l'oci i la cultura i la resta d'àmbits». També ha defensat «més ajuts als sectors més colpejats per la Covid-19 i el deute d'avui es pagarà amb la reactivació econòmica de demà».

També ha dit que «caldrà consens i una recuperació intel.ligent en comptes d'una confrontació». Ha afegit que «volen que el futur govern tingui en compte les propostes que té el PDeCAT en aquestes eleccions, i fugiran de la confrontació».


 

Ha dit que «Catalunya és un país que té molt de valor en moltes disciplines i això cal aprofitar-ho» i per tant «és l'hora de la intel.ligència, l'estratègia i l'acció, enfront la política de blocs».

Pel que fa al Maresme ha parlat de la necessitat de solucionar aspectes com la mobilitat, pacificar la NII, els transports públics i Rodalies, i «anar alhora davant d'episodis com el Glòria i el que representa el canvi climàtic».


 

D'Àngels Chacón ha dit que «és una dona molt capaç, que parla cinc llengues, una dona del segle XXI i és l'hora que sigui la presidenta del país». Ha dit que «coneix què vol dir aixecar la persiana i té una dilatada experiència en el món de l'empresa».

Ha demanat el vot pel PDeCAT per «mantenir la coherència i representen l'esforç, la lluita pel dia a dia, l'estratègia i la gestió». Ha dit que «són independentistes per treballar perquè ningú quedi al marge a nivell social i perquè pugui aixecar cada dia la persiana.


Montserrat Candini és actualment alcaldessa de Calella, i ha estat diputada i senadora per CDC.