Vés al contingut
1

L'ABS de Pineda comença a vacunar les persones grans depenents i les de Grau 1-2 de Centres de Dia

Foto: Infermeres del CAP de Pineda

 

Escolta AQUÍ l'entrevista al programa Salut i Més

 

Es tracta d'un primer col·lectiu de 120 persones assignades a l'Àrea Bàsica de Salut de Pineda. Quan acabin amb aquest col·lectiu i seguint les indicacions del Departament de Salut, seguiran amb totes les persones de més de 80 anys.

 

En tots els casos, és el propi ambulatori qui contacta amb els pacients. Per tant, no es demana hora, sinó que és el CAP que contacta amb la persona. Ho ha explicat a Ràdio Pineda l'Adjunta a Direcció del CAP de Pineda, la infermera Mar Masvidal

 

La intenció és començar per les persones depenents, independentment de la seva edat. A Catalunya són 31.000 persones, 120 a Pineda, i són "molt ben conegudes pel seu equip d'atenció primària". Per aquest motiu, seran els equips d'atenció primària els que decidiran on faran la vacunació. Una opció és administrar la dosi en el domicili de la persona; una altra és fer-ho en el centre de dia, si la persona n'és usuària. A més, es vacunarà els seus cuidadors principals.

 

Mar Masvidal ha explicat que la població general de més de 80 anys seran els següents i informaran quan comenci, però primer es fa les persones depenents, segons les fases que va marcant el Departament de Salut.

 

1

En aquesta fase, es fa servir la vacuna de Pfizer, adequada per les persones grans, però que no es recomana per infants. Per això, els infants grans depenents encara no es vacunaran aquesta setmana.

 

Des de l'Àrea Bàsica de Salut han insistit que seran ells, des de l'ambulatori, els qui contactaran amb els pacients a vacunar, i revisaran cada història clínica. Per tant, no cal trucar a demanar hora, sinó esperar que sigui l'ambulatori quin contacti amb el pacient.