Vés al contingut
1

Pineda guanya població de veïns de Barcelona que deixen la capital

 


 

Barcelona trenca la tendència de creixement i perd població, amb 13.000 empadronats menys de gener a setembre de 2020. La ciutat de Barcelona ha trencat la tendència de creixement poblacional i comença a perdre habitants l'any de la pandèmia. També ha caigut la immigració, degut a la pandèmia.

L'informe para especial atenció al cas de les emigracions cap a altres poblacions petites o mitjanes, i amb segones residències com ara Pineda o Sant Pol, entre algunes de les poblacions del Maresme. Segons l'estudi «hi ha un canvi de tendència amb les emigracions i les persones que canvien de municipi sovint busquen indrets turístics o amb segones residències.

L'estudi també diu que «hi ha persones que deixen Barcelona i s'han empadronat a altres municipis des d'on poden teletreballar i ara caldrà veure com evoluciona la tendència perquè podria ser que aquests emigrants després tornin a empadronar-se a Barcelona un cop passi la pandèmia, o bé que es quedin empadronats a la segona residència però segueixin fent vida urbana».


 

L'informe l'ha fet l'Observatori Municipal de Dades de la ciutat de Barcelona.