Vés al contingut
1

Veïns de Pineda i familiars del President Aragonès desitgen que «pugui governar bé i fer prosperar Catalunya»

 

La seva família li demana encerts i treballar fort

En l'aspecte més personal i familiar, el pare de Pere Aragonès, que també es diu Pere, ha explicat que «no s'imaginaven que arribés a ser President de la Generalitat, tot i que a casa sempre s'ha parlat de política». L'ha definit com a «amant de la família, treballador i apassionat per la cuina». També ha dit que «només li demana treballar fort, anar a dormir tranquil, i tenir encerts». També ha dit que «darrerament el veuen més per televisió, però esperen que pugui viure també la família.

El pare del president va ser també regidor a l'Ajuntament de Pineda i també, fill de l'alcalde Aragonès. Per tant, és una família de tradició política a nivell local i general.

 

1


Ràdio Pineda també ha pogut parlar amb la seva tieta, que l'ha definit com a «bona persona, gens prepotent i molt humil». Ha dit que «espera que ho pugui fer bé» i s'ha mostrat convençuda que «ho farà el millor possible». També ha dit que «té molta confiança i ho han viscut amb nervis però alhora amb alegria».

 

1

 

Hem parlat també amb un grup de pinedencs per preguntar la seva opinió al voltant de la investidura de Pere Aragonès. Han destacat que els sembla «una persona sincera, propera i honesta». Altres també han dit que «és important per Pineda que Aragonès sigui president de Catalunya i esperen que pugui treballar». També han dit que «volen que ajudi a tirar el país endavant i esperen que socialment Catalunya prosperi»

Escolta a Pere Aragonès (pare) i familiars i amics

 

1

 

 

El regidor Francesc Gil, un dels primers militants d'ERC a Pineda, ha dit que «han viscut uns dies molt especials». Ha explicat que «han estat capaços de consolidar el partit i deixar clar el paper d'ERC a Catalunya». També ha afegit que «Pere Aragonès es va implicar de molt jove en política i ja va despuntar des d'un primer moment». Francesc Gil ha dit que «està molt preparat, amb gran capacitat de treball i lideratge i podrà fer canvis importants». Ha dit que «el seu tarannà pausat i ponderat és una imatge exterior, però és capaç d'aconseguir molt de treball al seu voltant i amb eficiència». També s'ha mostrat molt content que Pere Aragonès fes esment de Pere Horta el seu parlament i ha dit que «a Pineda els ha emocionat molt i és una mostra del reconeixement a la política local».

Escolta a Francesc Gil
 

1


 

En l'aspecte més polític, tot i que també personal, hem parlat amb Joan Morell, ex-alcalde de Pineda, que «ha dit que està molt content que un pinedenc hagi assolit la presidència de la Generalitat». Ha dit que «el veu preparat i hi té una relació molt cordial». Ha dit que «ha assistit a l'acte fet a Pineda «per desitjar molts encerts polítics». També ha dit que «serà un govern que necessitarà cohesió i s'ha mostrat convençut que tindrà molta feina» i ha demanat «que treballi pel país».  Carles Bosch, Coordinador de Junts per Catalunya al Maresme, ha dit que «la negociació ha estat difícil però espera que pugui treballar amb comoditat i bé». Ha afegit que «ha de solucionar els problemes de la gent, sense oblidar l'objectiu polític d'assolir la independència».

Escolta a Joan Morell i a Carles Bosch

 

1
 

1