Vés al contingut
1

En Marxa-Junts per Catalunya demana al ple un espai per a exposicions temporals

 

Foto: Ràdio Pineda
 

Ho va demanar al darrer ple municipal, on la regidora portaveu Noemí Llorens va explicar que l'espai que ara ocupa la col.lecció de fòssils d'Eduard Punset, a la biblioteca Serra i Moret es feia servir per a exposicions temporals. Ara no es pot utilitzar i per això ha demanat a l'equip de govern una alternativa per a fer mostres amb un accés fàcil per als ciutadans.

La Primera Tinent d'Alcalde de Pineda, Sílvia Biosca, ha dit que «la idea és trobar un emplaçament definitiu per la col.lecció de fòssils de Punset». De moment ha dit que «no el disposen però treballen en algunes alternatives». També ha dit que «un cop es trobi es tornarà a dedicar l'entrada a la Biblioteca a exposicions temporals o mostres de lectura, entre altres.

El punt es va tractar al darrer torn obert de paraules del ple de maig.


 

Pineda de Mar disposa de la col·lecció privada de fòssils d’Eduard Punset

L’Ajuntament de Pineda ha rebut la cessió durant 20 anys de la col·lecció privada de fòssils del divulgador científic. Punset tenia una relació especial amb Pineda i també hi tenia una residència on hi passava llargues estades. Es poden veure a l'entrada a la Biblioteca Serra i Moret.


 

Peces del plistocè fins al paleozoic amb fins a 500 milions d’anys

La col·lecció de fòssils que Eduard Punset havia anat fent créixer durant tota la seva vida arran dels seus viatges per tot el món està composta per 92 peces que han estat datades en diverses eres com el cambrià (fa entre 541 i 443 milions d’anys), triàsic (252 i 201 milions d’anys), juràssic (201 i 145 milions d’anys) o el plistocè (d’entre fa 2 milions i mig i 100.000 anys). Per la seva rellevància i estat de conservació destaquen diverses peces d’ous de dinosaure, o les restes d’una gran tortuga i un cocodril.

 

1