Vés al contingut
1

Alícia Romero (portaveu del PSC): «Farem crítica al Govern sent constructius, fent veure a la ciutadania que som l'alternativa»

 

Fotos. PSC Maresme

Escolta aquí l'entrevista a Alícia Romero

 

Les diputades pel Maresme Alícia Romero i Elena Díaz formen part del 'Govern Alternatiu de Catalunya' que ha creat el PSC.

A través d'una nota de premsa, el PSC diu que «es compromet a treballar amb la voluntat de contribuir a construir una Catalunya millor, i ho fa posant en marxa un Govern Alternatiu per fer una oposició constructiva i esdevenir una alternativa política de canvi». El cap de la oposició a Catalunya, Salvador Illa, ha presentat el seu equip que, segons ha dit, «constitueix l’alternativa de govern progressista, responsable i dialogant que necessita Catalunya».

La portaveu del 'Govern Alternatiu' és la maresmenca Alícia Romero, que també és la portaveu del Grup Parlamentari. En una entrevista a Ràdio Pineda ha dit que «està inspirat en el que es fa a la Gran Bretanya, i és una bona manera de visualitzar que hi ha una alternativa» d'un govern que segons ha dit,  «ja neix fracassat». Per això ha remarcat que "faran crítica però també volen ser constructius".

També ha explicat que els reptes ara «són vèncer el virus i una pacte per la pandèmia, la renovació dels càrrecs institucionals de Catalunya, un pacte per treballar l'arribada dels diners dels Fons Europeus, i un pacte pel pluralisme amb la refundació dels mitjans públics i l'aprovació d'una nova Llei Electoral».

 

1
 

«Els indults afavoriran a nivell personal als presos independentistes, però també al conjunt de la política catalana»

També ha parlat dels indults als presos, i ha explicat que «el Govern d'Espanya ha començat la tramitació i el mateix president Sánchez ha explicat que hi ha predisposició per donar sortida al bloqueig polític». Ha dit que «tots els gestos són bons pel retrobament tot i que no podran resoldre tots els problemes».


 

Alícia Romero: «Els catalans no podem esperar més a tenir solucions i respostes del Govern»

Del nou govern català, Alícia Romero ha dit que «no els agrada la tibiesa del Govern en posicionar-se a favor de l'ampliació de l'aeroport» amb opinions diverses, segons ha dit. Ha afegit que «es podrà ampliar l'aeroport, salvaguardant l'entorn natural». També ha dit que «no els ha agradat que el Conseller Giró digui que no hi haurà pressupost de 2021». Ha afegit que «és un error perquè el pressupost actual és una prorroga del pressupost previ a la pandèmia» i per això demana «un esforç per aprovar-los perquè hi ha marge per destinar més recursos a les partides que més ho necessiten».


 

En la nova estructura socialista, Alícia Romero portarà els temes d'Economia, Hisenda i Societat del Coneixement i n'és la portaveu. Mentrestant, la diputada Elena Díaz, formarà part de l’òrgan encarregat de preparar projectes i propostes per ser estudiades pel Consell Tècnic, i com a Secretària tècnica de Treball.

 

1