Vés al contingut
1

L'índex de brot de COVID-19 a Pineda puja fins a 612 amb 38 nous casos la setmana posterior a Sant Joan

Gràfic de la incidència acumulada a Pineda els últims 14 dies (Font: 3/24 - 6/07/2021)

 

L'índex de brot de COVID 19 a Pineda ha pujat de forma destacada els darrers dies, a l'igual que està passant al conjunt de Catalunya. Segons les darreres dades oficials al web del Departament de Salut Dadescovid.cat, que corresponen a la setmana entre el 25 de juny i l'1 de juliol, el risc de brot a Pineda és de 612, i s'han confirmat 38 nous casos en la setmana posterior a Sant Joan.

1
Dades Covid a Pineda de Mar. Font: dadescovid.cat

 

L'augment del risc de brot és clar si es comparen les dades amb la setmana anterior, del 18 al 24 de juny, on aquest índex estava en 29 i ara és de 612 punts. Al conjunt de l’Alt Maresme, el risc de rebrot a en la darrera setmana, se situa en els 563 punts.


A Pineda, la incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 157.67 (mapa: 324)


 

La part positiva és que ja es noten els efectes de la vacunació. Els índexs de vacunació poden aturar els efectes greus del virus. I també cal dir que l'elevada incidència del virus entre la gent jove no té repercussió, per ara, en hospitalitzacions ni a les UCIs, segons ha dit la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas.

 


 

Hospitals de Calella i Blanes


 

Tenint en compte l’últim recompte (01/07), a l’Hospital de Calella s'han comptabilitzat 4 ingressos i 3 altes, una de les quals és d'un pacient que ja és negatiu, però continua ingressat al centre. A l‘Hospital de Blanes, respecte a l’últim recompte (01/07), s'han registrat 1 ingrés i 3 altes.

En aquests moments també hi ha dues persones de Pineda que estan ingressades per COVID-19.


 

Cal no abaixar la guàrdia i continuar aplicant les mesures d’higiene bàsiques: mascareta en interiors i també en exteriors sempre que no es pugui mantenir la distància de seguretat pertinent entre persones, rentat de mans freqüent, distància i ventilació.