Vés al contingut
1

Francesc Mestre: «Col.lecciono de tot i m'agrada fomentar l'estima pel col.leccionisme»

 

Fotos. Ràdio Pineda

 

Escolta aquí l'entrevista a Francesc Mestre

 

El pinedenc Francesc Mestre col.lecciona tot tipus d'objectes, però la seva col.lecció destaca per ser una de les més importants en recordatoris i esqueles de difunts. En té més de 80.000 i destaca també per tenir alguns recordatoris de persones molt destacades del món de la política, l'art i la cultura, la societat i de l'àmbit religiós. Alguns dels recordatoris i esqueles són de començaments del segle XX o anteriors. Hi ha recordatori únics com els de Pompeu Fabra, Joan Coromines, Mossèn Cinto Verdaguer, l'Abat Escarré, Joan Miró, Àngel Guimerà, o polítics catalans des de Macià, passant per recordatoris de reis espanyols, membres destacats del règim franquista, etc.

Francesc Mestre ha dit que manté l'afició de quan era petit i obre el seu local a tothom que hi estigui interessat. Ha dit que «el seu màxim interès és promocionar el col.leccionisme».

 

1

 

Part de la seva col.lecció la té dipositada a l'Arxiu Municipal de La Roca del Vallès, d'on és originari. També ha dit que fa servir un sistema d'arxiu que és utilitzat per altres arxius, i fins i tot pel Vaticà, entre altres. També destaca per tenir una gran col.lecció d'estampes de la Moreneta, i també de sants, ordenants alfabèticament. En té cap a 10.000 o més i ho té arxivat tot en ordre. De la Moreneta en té més de 300 i algunes són molt antigues.

Francesc Mestre ha dit que «ja té fet el seu propi recordatori, i l'entrega a qui li demana, amb un espai en blanc per posar la data de la seva mort, però alhora amb un espai també que ell fa de forma personalitzada». També ha dit que «hi ha recordatoris amb escrits fabulosos que mereixen la pena de ser conservats».

Francesc Mestre però, col.lecciona de tot. Estampes, cromos, xapes d'ampolles, postals, bolígrafs, fotografies, estris diversos, medalles, punts de llibre, etc. I de tot, en té centenars o milers.

 

1
 

Francesc Mestre també ha dit que «hi destina moltes hores i per ell tot és història i una gran distracció». També ha dit que «li agradaria que es pogués mantenir aquesta col.lecció i es pugui conservar en un futur ja que hi ha milers de peces i documents històrics». També ha dit que «fa molts anys que fa intercanvis i ha creat la seva col.lecció de forma natural des de que era petit».

El seu gran arxiu es pot visitar en un local del Carrer Moragas i Barret 8 de Pineda, molt a prop de l'Arbre Verd. És fàcil de trobar-lo arxivant o recopilant peces per la seva col.lecció. També hi trobareu un telèfon on trucar si trobeu tancat. Estarà encantat d'obrir-vos les portes i ensenyar-vos tot el que té arxivat.

 

1

 

1

 

1

 

1