Vés al contingut
1

Pineda demana a la Generalitat millores en seguretat, educació, sanitat, habitatge i mobilitat

El delegat territorial del Govern a Barcelona, Antoni Morral, ha visitat Pineda per tractar diversos temes que afecten el municipi relatius a la seguretat, a l’habitatge, educació, sanitat i transports i mobilitat. Es va reunir aquest dijous amb l’alcalde Xavier Amor, i regidors i regidores del govern i l'oposició que van posar damunt la taula diverses peticions a la Generalitat.

 

Escolta AQUÍ Antoni Morral i Xavier Amor

Escolta AQUÍ Carmen Vila i Marcos Ortega

 

Entre aquestes, la construcció del nou CAP, pel qual ja hi ha el terreny al C/ Tribala però hi ha el projecte encallat per un problema d'aigües plujanes que s'ha de solucionar. També es va traslladar a la Generalitat la petició d'una residència de gent gran i centre de dia públics a Pineda, per la qual, segons l'alcalde, l'Ajuntament pot oferir els terrenys. I com a qüestió també destacada, la necessitat de pisos socials a Pineda. L'alcalde ha explicat que l'Ajuntament té terrenys al barri de Bellamar, darrera de l'antiga oficina de Correus, i que es volen trobar amb el secretari d'Habitatge per fer l'oferiment dels terrenys a la Generalitat per fer pisos socials. També van demanar més reforç de Mossos i més suport per atendre situacions d'emergència en matèria d'habitatge.

 

En educació, van demanar la construcció de la nova escola per Poblenou, més hores de vetlladores de reforç als centres educatius per atendre les necessitats especials, més oferta i places de cicles formatius, així com més suport per l'Escola d'Adults, que ha incrementat la demanda. En matèria de mobilitat, que es faci el nou accés a la C-32 des de Pineda direcció Barcelona. Segons el delegat territorial del Govern a Barcelona, Antoni Morral, el fet que govern i oposició a Pineda exposin les mateixes prioritats i preocupacions és molt important per treballar conjuntament.

 

 

1

 

A la reunió, a la sala de plens, a més de l'alcalde i el delegat territorial, van participar la primera tinent d’alcaldia i regidora de presidència, seguretat i mobilitat, Sílvia Biosca, segona tinent i regidora d’educació i cultura Sandra Pérez, quart tinent i regidor d’urbanisme, salut i medi ambient Santiago Macip i la regidora de drets socials i habitatge Marta Martín.

 

1
Sílvia Biosca i Xavier Amor amb Antoni Morral

 

També van participar a la reunió els regidors de l'oposició Jaume Valls i Carmen Vila (ERC-JxP) i Marcos Ortega (Pineda En Comú). Carmen Vila, d'Esquerra, va agrair l'oportunitat de partiipar a la taula de treball i va manifestar que els punts tractats són fonamentals per Pineda. Marcos Ortega, de Pineda En Comú, va agrair que des de la Generalitat s'acostin al territori i es desplacin als municipis per conéixer de primera mà quines són les necessitats i prioritats que hi ha.

 

1
Jaume Valls i Carmen Vila (ERC-JxP)


 

1
Marcos Ortega (Pineda En Comú)