Vés al contingut
1

La vaga del sector públic afecta a Pineda la majoria d'escoles i instituts, però de forma desigual

Foto d'arxiu (Ràdio Pineda)

 

La vaga del sector públic ha afectat la majoria d'escoles i instituts de Pineda, però de forma desigual. Als tres instituts, la vaga del professorat ha tingut incidència parcial a l'institut Euclides i l'Institut Joan Coromines, mentre que a l'Institut Pineda ha estat escassa, amb només dues persones que han fet vaga.

 

Pel que fa a les escoles, cinc centres de primària han confirmat a Ràdio Pineda el seguiment de la vaga per part del professoral i personal administratiu. Es tracta de les escoles Aloc, Montpalau, Mediterrània, Poblenou i Horitzó. En algunes escoles, el seguiment ha estat molt ampli, com és el cas de la Mediterrània o l'Horitzó, on 14 professionals l'han seguit. En d'altres, s'ha reduït a un o dos professionals que han secundat la jornada de vaga.

 

Pel que fa a la resta de serveis públics, a l'Ajuntament de Pineda no hi ha seguiment de la vaga. De l'ambulatori no hi ha dades oficials, a l'espera de la informació que faciliti de forma global la Regió Sanitària de Girona.

 

Els treballadors del sector públic van a la vaga aquest dijous per demanar l'estabilització del personal interí i denunciar l'elevada temporalitat a l'administració. Els sindicats CGT, CNT i lAC (majoritari a la Generalitat i a l'ensenyament) han convocat l'aturada, de vint-i-quatre hores, que no té el suport de la UGT ni de CCOO.