Vés al contingut
1

La pinedenca Noemí Llorens és membre electe de l'Assemblea de Representats del Consell de la República Catalana

 

Noemí Llorens ha estat escollida arran de les Eleccions celebrades el cap de setmana. Ha rebut 5705 vots i actualment és regidora de Junts per Catalunya a l'Ajuntament de Pineda. En aquestes eleccions també s'hi presentava un altre pinedenc, Jordi Sancho, que no ha resultat escollit.


 

Carles Puigdemont lidera l'Assemblea

Han votat als comicis 22.584 persones d'un cens de 87.883, la qual cosa representa una participació del 25,7%. Dels escollits, el 70% (85) són dones i el 30% (36), homes. Un cop constituïda, l'Assemblea de Representants escollirà la seva presidència i, després, la presidència del Consell per la República, emulant el sistema parlamentari.

Puigdemont és el càrrec electe que ha obtingut més vots, 21.086 (93%), seguit de Ponsatí, amb 20.626; Comín, amb 19.461; Puig, amb 17.997, i Borràs, amb 17.083. També han estat escollits la diputada de JxCat al Congrés Pilar Calvo, la portaveu de Demòcrates de Catalunya Assumpció Laïlla i diversos càrrecs de JxCat. Això no vol dir, però, que no hi hagi hagut cap candidat de formacions com ERC al procés, ja que hi ha hagut regidors republicans que seran a l'Assemblea d'Electes. També en formarà part Àngels Martínez Castells, que va ser diputada de l'extinta Catalunya Sí que es Pot.

Puigdemont, que ha clos l'acte electoral per videoconferència, ha defensat el sistema que ha permès votar telemàticament i l'ha suggerit com a "proposta innovadora, democràtica, per organitzar la Catalunya del futur i unes eleccions". A més, ha reivindicat el Consell per la República com a "avantguarda del procés d'independència" i "marmessor de l'octubre del 2017, del referèndum i de la declaració d'independència".

Actualment, el Consell per la República té 100.000 inscrits, però només han pogut participar en el procés els inscrits abans del 18 de setembre, per la qual cosa el cens ha resultat ser notablement inferior. Els electors han votat telemàticament en dues urnes: una per a qualsevol ciutadà inscrit al Consell, segons la circumscripció, i l'altra exclusivament per als càrrecs electes. Segons l'entitat, un sistema de validació d'identitat i un equip de síndics han treballat per evitar irregularitats com un doble vot.