Vés al contingut
1

‘És Nadal… i a casa hi ha una cadira buida’: Conferència per donar eines a les famílies que es troben en procés de dol

Foto. CSMS

 

S’acosten les festes nadalenques, unes dates assenyalades que es viuen amb molta intensitat des d’un punt de vista emocional sobretot per a aquelles persones que han perdut un ésser estimat i es troben en procés de dol.

Per aquest motiu, la Comissió d’Atenció al Dol de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva organitza, el dilluns 13 de desembre, la conferència ‘És Nadal… i a casa hi ha una cadira buida’, en la qual es proposa un espai de reflexió sobre com afrontar les festes nadalenques i que cada persona les pugui adaptar segons les seves necessitats.

La conferència, oberta a totes aquelles persones que es trobin en procés de dol, tindrà lloc el 13 de desembre a les 18.00 h a la sala d’actes de l’Hospital de Calella, amb aforament limitat, i també es podrà seguir en línia a través de la plataforma Zoom. La xerrada la  impartirà Mariona Riera i Anna Camps, psicòlogues de la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena de Mataró.


 

La sessió s’estructurarà en tres parts. La primera serà per introduir què implica la pèrdua d’una persona estimada i com poden afectar les condicions actuals de situació pandèmica en el procés de dol. Seguidament, es parlarà sobre com pot afectar el Nadal a la persona en dol. Per últim, es finalitzarà amb una part més vivencial, on es convida als assistents a un espai més introspectiu i poder compartir experiències personals.


 

Com m’hi puc inscriure?

Les persones que vulguin assistir o seguir la conferència en línia s’hauran d’inscriure prèviament enviant un correu electrònic a rrhhd@salutms.cat i especificant el seu nom i cognom, DNI i correu electrònic de contacte. En el mateix correu electrònic s’haurà d’especificar també si es vol seguir en línia o de manera presencial, ja que l’aforament és limitat. La data límit per inscriure’s és el divendres 3 de desembre.