Vés al contingut
1

El ministeri de Transports inicia "un pla d'acció immediata" i anuncia inversions a l'estació de tren de Pineda

 

Fotos. Ràdio Pineda

ACN

 

El ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana posa en marxa un "pla d'acció immediata" per millorar Rodalies amb un "horitzó temporal que Renfe desplegarà fins a l'estiu del 2022" segons ha anunciat la ministra Raquel Sánchez, en un acte recent a Barcelona. Entre altres millores, s'instal·laran lectors de codis en els accessos de 66 estacions, entre elles Pineda. També s'ha anunciat la millora d'ascensors i escales en estacions com ara la de Pineda, però també altres poblacions catalanes.

 

1

 


 

Aquesta setmana, operaris contractats per Adif també estan netejant de brossa l'entorn de l'estació de tren de Pineda, on s'hi acumula habitualment gran qualitat de brutícia.


 

Baixa execució
D'altra banda, Sánchez ha admès que les dades d'execució dels pressupostos generals de l'Estat a Catalunya són "millorables" però s'ha excusat en la pandèmia i en el grau de maduració dels projectes, que era molt baix. En el que portem d'any, el govern espanyol ha licitat inversions per valor de 1.110 milions d'euros a Catalunya,un increment del 140%; i fins al 31 d'octubre s'han adjudicat 780 milions d'euros.


 

Autopistes i peatges
Pel que fa al debat sobre el pagament per ús de les autopistes, ha recordat que cal tenir present que "les coses no són gratis" i ha dit que el govern presentarà aviat les "línies generals" del model que haurà d'aplicar-se a les carreteres de tot l'Estat. Sánchez ha dit que tot i que la xarxa viària és "molt potent" hi ha "un dèficit en manteniment i conservació" que s'ha acumulat històricament i que ara no permet "abordar millores com la digitalització.