Vés al contingut
1

L'Alt Maresme té la incidència COVID disparada, amb xifres rècord

Dades covid a Pineda de Mar. Font: https://dadescovid.cat

 

La incidència de casos de COVID continua disparada a tot Catalunya, i les poblacions de l'Alt Maresme en són un exemple. Pineda, Calella, Malgrat i sobretot Palafolls i Tordera estan arribant a xifres rècord, tant en nombre de casos com en índex de risc. En el cas de Pineda, si la setmana passada parlàvem de 700 casos diagnosticats en set dies, aquest dimarts les dades reflecteixen un miler de nous casos a Pineda els darrers set dies, concretament 1049 persones.

1

 

Pel que fa a l'índex de risc, Pineda supera els 7.600 punts: mai s'havia arribat a aquesta xifra a Pineda. I a les poblacions veïnes de l'Alt Maresme, l'índex de risc encara és més alt. Destaquen Palafolls i Tordera, que superen els 10.000 punts en índex de risc. Malgrat de Mar i Calella, estan entre els 7.000 i els 8.000 punts en índex de risc.


 

Als hospitals de l'Alt Maresme i La Selva, el nombre total de pacients positius per coronavirus ingressats als centres de la Corporació és de 89 persones. Tenint en compte l’últim recompte (20/01), a l’Hospital de Calella s’han registrat 23 ingressos i 12 altes. Dues altes són pacients que ja han negativitzat però continuen ingressats al centre. També s'han de lamentar 3 defuncions. A l‘Hospital de Blanes, respecte a l’últim recompte (20/01), s’han comptabilitzat 9 nous ingressos i s’han registrat 7 altes.


 

Els centres educatius estan molt afectats per la sisena onada de la COVID. Les baixes entre professorat i alumnes s'han disparat, i també hi ha alumnes confinats per ser contactes directes. Això afecta al normal funcionament de les classes, ja sigui perquè manquen professors, o pel fet que hi manquen molts alumnes a les aules.

 

dades actualitzades:

https://dadescovid.cat/?tipus=municipi&codi=08163&id_html=up_1_2&tipus_…

https://www.ccma.cat/324/coronavirus/ia-municipis/