Vés al contingut
1

Xavier Amor: "Prenc el compromís de restaurar l'ermita de Sant Rafael i crear un grup de treball per fer el seguiment"

 

Escolta l'alcalde de Pineda, Xavier Amor

 

L’Ajuntament ha encarregat un primer estudi tècnic per conèixer els motius concrets de l'enfonsament del sostre de l'ermita, i la futura reforma necessària. Segons els tècnics el sostre s’ha esfondrat per actes de vandalisme i l’estructura no presenta un estat de “col·lapse”. La primera revisió feta a la capella de Sant Rafael per l’equip tècnic de l’Ajuntament de Pineda, a l’espera del redactat final de l’informe, apunta que la causa de l’esfondrament del sostre de la capella és pels fets de vandalisme al seu interior que l’ha anat debilitant fins a provocar l’esfondrament total de la coberta. Pel sistema de construcció, la volta ha empès cap a l'exterior les parets produint les esquerdes a les seves cantonades. De totes formes, segons l'estudi l’estructura que encara queda dempeus no revesteix perill de col·lapsar.

 

Entrevista a Xavier Amor

Justament, l'alcalde de Pineda Xavier Amor ha dit a Ràdio Pineda, en una entrevista dijous al migdia, que «ha estat una mala notícia però ha dit que l'Ajuntament vol apostar pel patrimoni, tot i que en aquest cas, com a administració, s'hauria pogut fer més». També ha dit que «s'ha fet un primer estudi per saber què ha passat» i tot indica que «els actes vandàlics i a la pròpia construcció de l'ermita han provocat que el teulat no hagi aguantat el gran pes que té el sostre».

 

Ara, segons ha dit «dóna el compromís de recuperar l'ermita». També ha dit que «li agradaria tenir interlocutors per fer un grup de treball i fer seguiment de les obres a fer i de tot el patrimoni que té Pineda». Ha dit que «cal preveure accions com aquesta i té el compromís de poder restaurar el temple i tenir pressupost».

L’equip tècnic que ha fet la inspecció a la capella descarta que el motiu de l’esfondrament del sostre hagi estat a causa de les inclemències meteorològiques, o bé per la caiguda de branques dels arbres que l’envolten.

Una vegada redactat definitivament l’informe tècnic, l’Ajuntament està estudiant la viabilitat de la restauració i valorarà les actuacions d'estabilització i enderroc de les parts inestables, per després iniciar els treballs de la seva restauració.

Com a mesura preventiva s'ha precintat la zona d’accés a la capella, amb prohibició del pas i s’ha tancat l'accés a la porta per evitar que ningú hi pugui accedir pel perill existent.