Vés al contingut
1

Mònica Palacín: «Pineda necessita millores i canvis urgents i no veiem que el PSC tingui projecte»

 

Foto. Ràdio Pineda

 

Ràdio Pineda ha entrevistat avui a Mònica Palacín, regidora portaveu d'ERC-JxP i diputada al Parlament de Catalunya. En relació a la política municipal ha dit que «el pressupost municipal està mancat de projecte i això ens fa patir». Ha dit que «a l'equip de govern de majoria absoluta del PSC no li fa falta pactar res i per tant, no volen negociar amb els partits de l'oposició». En aquesta entrevista ha dit que «el PSC té una dinàmica que no es basa en la negociació».

 

Ha afegit que «hi ha entitats socials que encara esperen ajuts econòmics aprovats a la Taula de Reconstrucció». També ha dit que «no tenen projecte i a més, hi ha problemes de pagament a l'Ajuntament, ja que s'allarguen els períodes de pegament i obres que no s'executen».

També ha dit que «des de l'inici del mandat no veuen que Pineda avanci». Ha demanat més suport al al teixit empresarial i als joves que estan en període de formació. Mònica Palacín ha dit que «a Pineda hi ha diferències entre entre barris, amb serveis deficitaris». Ha posat com a exemple la Biblioteca de Poblenou, o la Taula de Treball que es va prometre pel barri del Carme, que reclama actuacions a la via pública i un treball intern de barri. Ha afegit que «el govern no ha explicat el seu pla de govern encara, a un any de les noves eleccions». Per això demana un treball entre la ciutadania de Pineda i l'Ajuntament.

 

També ha dit que «cal incrementar partides d'ajuts a les persones». Ha afegit que «el govern actua per inèrcia i no és proactiu». Ha dit que «l'alcalde porta governant des de 2007 i pateix un desgast, i això es veu començant pels plens». També ha dit que «té un grup de regidors i regidores, parcialment nou, però d'altres porten molts anys que van canviant de regidories, sense consolidar el seu projecte per Pineda»


 

Del seu partit ha dit que «ja treballen en la creació d'una comissió electoral per treballar el programa en grups sectorials i també preparar la llista». Aquest dijous es celebra l'assemblea local d'ERC a Pineda. Ha dit que «posa a disposició de la militància si li donen la confiança per encapçalar la llista a Pineda». Ha dit que «es tornaran a presentar com a Esquerra-Junts per Pineda, una plataforma que va néixer el 2011 arran d'un manifest que donava suport a Pere Aragonès com a candidat. Al 2019 vam tornar a revalidar aquest grup de suport a la candidatura, i aquest és el nom del nostre grup municipal» segons ha dit. Mònica Palacín també ha dit que Pere Aragonès des de la presidència de la Generalitat fa polítiques de transformació i aposta per recuperar negociacions amb l'Estat per referèndum acordat. També ha tingut paraules amb motiu del Dia Internacional de les Dones i de la guerra a Ucraïna.