Vés al contingut
1

Xavier Amor assisteix a una trobada d'alcaldes amb la presidenta de la Diputació de Barcelona

 


 

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha explicat que l’aliança que uneix la corporació amb els ajuntaments és «una aliança guanyadora».

En aquest sentit, Marín ha detallat que la Diputació de Barcelona projecta una mirada cap al futur. Un futur marcat pel «consens i l’entesa, el diàleg i el bon to que presideixen en general el debat polític a la Diputació».


 

L’acte ha servit, com ha detallat Núria Marín, per evidenciar «que si les diputacions compleixen enguany dos-cents anys és perquè estan íntimament lligades al concepte de democràcia; un concepte que al nostre país arrenca de la Constitució de Cadis i que beu de la tradició liberal i progressista, la que ha fet més per les persones en els dos segles passats».


 

Un concepte de democràcia que va lligat al fet de pertànyer a «una Unió Europea que sap quins són els seus valors, i per això ens hem plantat davant l’escandalosa agressió de Rússia a Ucraïna», definint-la com «una crisi existencial, de conseqüències greus i incalculables». Així, com ha defensat Marín, «els valors i els potencials dels països que integrem la Unió Europea passen per la pau i per la democràcia, que són irrenunciables».

Administració de referència
La vicepresidenta segona, Carmela Fortuny, ha agafat el relleu de la presidenta assegurant que «l’especialització en cooperació local ens ha convertit en una administració de referència» i recordant que ja la tasca de la corporació ja va ser vital per garantir la viabilitat dels ajuntaments i la prestació dels serveis públics bàsics durant els anys de la crisi financera de 2008.


 


 

El pressupost més elevat de la història
La diputada adjunta de Presidència i delegada per a les Relacions Internacionals, Pilar Díaz, ha recordat que «eI pressupost de 2022 no solament és el més elevat de la nostra història, amb 1.060 milions d’euros, sinó que més del 70% d’aquest pressupost el destinem a prestar suport directe als governs locals».

A més, i fent referència a aquesta segona meitat de mandat, Díaz ha reclamat que «aquesta aliança guanyadora entre els ajuntaments i la Diputació segueixi reforçant el progrés, el benestar i la sostenibilitat»; a més de posar èmfasi en el fet que «els treballadors públics de la Diputació i els dels ajuntaments han treballat colze a colze, fent allò que sabem fer: elaborar i desplegar polítiques de servei a la ciutadania que milloren la seva qualitat de vida».

Aquesta  acció de col·laboració, segons Díaz, s’ha vist augmentada en els darrers dos anys gràcies al fet que s’ha «cobert mig mandat amb un esforç enorme per destinar al territori el màxim de recursos econòmics, tècnics i humans, a fi d’enfortir els governs locals».


 

Aliança pels pobles i les ciutats
La vicepresidenta quarta i diputada de Polítiques de Participació, Agenda 2030 i ODS, Núria Parlon, ha remarcat la importància d’implantar els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 a tots els municipis de la província assegurant que «si tenim un creixement econòmic que no és sostenible, això afecta a la qualitat de vida immediata i de futur»

En aquest sentit ha recalcat que «els comptes d’aquest 2022 consoliden el compromís de la Diputació de Barcelona amb la implantació de l’Agenda 2030» tot i que ha recalcat que «tota aquesta planificació, malauradament, s’ha vist afectada per una realitat que no l’esperàvem, que ha estat la gestió de la COVID; on més encara que mai s’ha posat de manifest la necessitat d’enfortir les aliances, de disposar d’institucions plenament sòlides».

D’altra banda, el diputat d'Infraestructures i Espais Naturals, Pere Pons, ha afirmat que «l’equilibri territorial és condició indispensable perquè la prosperitat i el benestar arribin a tothom».