Vés al contingut
1

Famílies d'origen ucraïnès de Pineda acullen refugiats que han fugit de la guerra

 

Foto Ràdio Pineda. Sergiy Yermakov, un dels membres de la comunitat ucraïnesa que és veí de Pineda, i que ha acollit ucraïnesos que han fugit de la guerra.

 

Ho ha explicat l'alcalde de Pineda, Xavier Amor que ha dit també que la Creu Roja coordina les tasques per a poder acollir els que marxen de les guerra d'Ucraïna. També ha dit que «cal donar el missatge que cal ser solidaris» i ha demanat que «les administracions com els ajuntament tinguin els recursos necessaris per a poder fer una bona acollida i donar suport i ajuda».

També hi ha famílies de Pineda que s'han inscrit al Departament de Drets Socials de la Generalitat per acollir infants i adolescents ucraïnesos.

La Generalitat posa a disposició 4000 places per a refugiats. Espanya compta amb 21.000 places per acollir ucraïnesos i ultima un pla d'acolliment en famílies.

Si teniu la intenció d’acollir menors a la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA). Us podeu posar en contacte amb departament al telèfon d’Infància Respon, el 116 111, o el correu dgaia.dso@gencat.cat.


 

Requisits per acollir un infant o adolescent

L’administració demana un informe mèdic de salut física i psíquica, certificat d’antecedents penals i el d’empadronament. S’ha de tenir almenys 25 anys i, com a mínim, 14 més que la persona que s’acollirà.

 

1


 

3 milions de persones refugiades

L'ONU xifra en els 3 milions les persones que han fugit d'Ucraïna per la invasió russa, la majoria a països propers a la frontera del seu país. L'Agència de les Nacions Unides per als Refugiats, l'ACNUR, xifra en 3 milions les persones que ja han fugit d'Ucraïna per culpa de la invasió russa, iniciada ara fa 20 dies. L'ACNUR situa Ucraïna en el nivell 3 d'emergència, el més elevat de tots.