Vés al contingut
1

Un taxista pinedenc viatja fins a Polònia per ajudar a quatre dones ucraïneses a fugir de la guerra

Un taxista de Pineda ha viatjat per voluntat pròpia fins a Polònia per portar quatre dones ucraïneses a Catalunya. Jordi Aguilera ha explicat que «va tenir la iniciativa en escoltar per la ràdio una entrevista amb experiències similars». Ha explicat que «va tenir la iniciativa a nivell personal i ha esta molt enriquidora».

 

Escolta AQUÍ l'entrevista

 

 

També ha dit que «en alguns moments va pensar en girar cua, però les ganes van poder més que la raó». També ha dit que «a l'arribada a Polònia va veure que tot està ben organitzat i tenen un registre molt detallat de cada voluntari al que se li fa un procés de identificació. Ha dit que «li van assignar quatre dones que viatjaven a Catalunya, el País Valencià i també a Lió, a França».

1
Jordi Aguilera i la seva  mare amb les ucraïneses Alexandra, Anna y Olga (D'esquerra a dreta). Falta Dasha que es va quedar a Lyon.

 

Ell les ha acompanyat i les ha ajudat a poder arribar als seus punts de destí. Ha explicat que durant el viatge «van dormir perquè feia molts dies que no ho feien i tenen un gran cansament físic i mental». Ha dit que «només volen viure en pau i no haver de fugir».

 

1
Punt proper a la frontera on Jordi Aguilera va recollir les refugiades

 

També ha dit que «l'experiència marca i ha vist aspectes molt bonics de la conducta humana, sobretot pel que fa als voluntaris de Polònia». Ha explicat que els polonesos «estan molt ben organitzats i motivats per ajudar el poble ucraïnès».

 

Preparen un altre viatge per recollir refugiats i portaran joguines

Ara vol organitzar un altra viatge en col·laboració amb d'altres companys. portaran joguines aprofitant el viatge d'anada. En aquell punt estan abastits de roba i aliments, i demanen joguines noves o en molt bon estat i d'una sola peça. Per exemple: Una nina, un peluix, una pilota, un cotxe, una joguina electrònica o d'habilitat, però sempre d'una sola peça i fàcil de transportar pel nen o nena, ja que són infants que estan en trànsit però tenen moltes hores per omplir. Ràdio Pineda és punt de recollida. Podeu portar-ho a Ràdio Pineda, C/ Justícia, 25 de dilluns a divendres, de 9 a 2 i de 5 a 8. La campanya durarà només una setmana.