Vés al contingut
1

La R1 tallada entre Pineda i Malgrat de Mar en ambdós sentits per la via descalçada a causa del temporal

 

Fotos. Ràdio Pineda

 

Escolta l'entrevista a Joan Campolier, alcalde de Santa Susanna

 

Escolta l'informatiu especial de diumenge

 

 

L'R1 de Rodalies es troba tallada entre Pineda i Malgrat de Mar per descalçament de la via degut a l'onatge. Segons ha informat Renfe, la incidència s'ha rebut a les 07.30 hores d'aquest diumenge, afecta de retruc l'RG1 (L'Hospitalet de Llobregat-Figueres/Portbou per Mataró) i s'ha establert ja un servei alternatiu per carretera amb autobusos entre Pineda i Blanes. Els tècnics d'Adif estan avaluant la situació i treballant a la zona, i no hi ha previsió de restabliment de la circulació de trens. Protecció Civil ha activat la prealerta del pla Ferrocat. El fort onatge i l'insistent temporal de llevant dels darrers 15 dies podria ser la causa del descalçament de la via en aquest punt del Maresme.

 

1
Foto d'Adif


 

Adif ha precisat que l'estació de Malgrat de Mar i el baixador de Santa Susanna queden fora de servei per les dificultats d'accés dels autocars a ambdues instal·lacions. Renfe ha recalcat que aquest diumenge es manté el servei habitual de trens a l'R1 i l'RG1 de Rodalies entre l'Hospitalet de Llobregat i Pineda. Entre Pineda i Blanes hi ha servei alternatiu per carretera via autocar. I al tram Blanes-Maçanet de la Selva-Portbou també hi ha la circulació ferroviària habitual. Segons la companyia, s'ha reforçat la informació de la incidència a través de tots els seus canals de comunicació i atenció al client, i de forma més especial a l'interior de trens i estacions. En declaracions al canal 3/24, el portaveu de Renfe a Catalunya, Antonio Carmona, ha assegurat que no consten més descalçaments de la via al tram del Maresme.

 

 

 

Maquinària de Adif estan arreglant fent tasques provisionals per a poder mantenir la línia de tren

Maquinària de Adif està posant pedres de gran tonatge on ha trencat perquè no s'emporti els rails de la via del tren. Les tasques han generat molta expectació de la gent que passeja per la zona. També han vingut mitjans de comunicació de tot arreu per fer-se ressò de la notícia.

 

Destrosses a Santa Susanna

Les onades aquest matí eren d'uns tres metres i el cablejat que va paral·lel a la via també ha quedat colgat. Fonts d’Adif han informat que s’està a l’espera que acabi el temporal per tal de començar a treballar. Per ara no hi ha previsió de quan es podrà recuperar el servei.

Ja fa dues setmanes que el temporal marítim i el fort onatge desgasta el terreny al costat de la via. Es dona la circumstància que aquesta mateixa línia ja es va veure afectada pel temporal Glòria de fa dos anys. La línia va estar tallada gairebé un any.

 

-Actualització a les 14.30 hores-

Atropellament mortal a Calella

Poc després de les 11.00 hores s'ha afegit una nova complicació a l'R1 per un atropellament mortal a Calella, a l'alçada del càmping Roca Grossa. La circulació de trens ha quedat interrompuda durant prop de tres hores entre Calella i Sant Pol, i el servei per carretera s'ha allargat entre Blanes i Arenys de Mar.

A les 13.45 hores s'ha pogut retirar el cadàver de les vies i s'ha recuperat la circulació de trens entre Pineda de Mar i Arenys de Mar. El comboi afectat per l'atropellament de la persona precipitada a les vies ha pogut retrocedir fins a l'estació. La incidència inicial per l'esvoranc entre Pineda i Malgrat de Mar es manté, els tècnics d'Adif continuen treballant a la zona i encara no hi ha previsió de restabliment de la circulació de trens. També s'ha recordat que l'estació de Malgrat de Mar i el baixador de Santa Susanna queden fora de servei per les dificultats d'accés dels autocars a ambdues instal·lacions. El fort onatge i l'insistent temporal de llevant dels darrers 15 dies podria ser la causa del descalçament de la via en aquest punt del Maresme.

 

1