Vés al contingut
1

Adéu a la mascareta: només obligatòria a centres sanitaris i transport públic

Foto: Hort escolar de l'Escola Mediterrània (Ràdio PIneda)

 

L'ús de la mascareta a les aules ha deixat de ser obligatori a partir d'aquest dimarts per als alumnes de primària i secundària, un cop el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat la resolució que així ho estableix. La resolució no diu res ni dels alumnes de l'educació postobligatòria ni del personal noi el professorat que treballa als centres.


 

L'eliminació de l'obligatorietat de la mascareta en interiors entrarà en vigor a tot l'Estat demà dimecres. L'excepció seran els centres sanitaris, les farmàcies i el transport públic. A les residències n'hauran de dur treballadors i visitants, però no els residents, que ja no havien de portar-ne. Pel que fa a les empreses, correspondrà als serveis de salut laboral de cadascuna determinar si cal o no continuar-ne portant. Salut defensa que la seva retirada comporta un benefici en el benestar, "que supera el risc de transmissió".


 

A qui li recomanen que en continuï portant?

La mascareta deixa de ser una mesura general de salut pública per a tothom i en tot moment. Però es recomana que en segueixin portant les persones vulnerables, perquè encara tenen risc: persones grans, immunodeprimides o amb malalties de base, que es poden descompensar amb la covid.