Vés al contingut
1

El Nacional publica avui que Junts per Catalunya exigeix a Noemí Llorens a «posar el càrrec a disposició»

 

Segons el mitjà El Nacional, «el cas per denúncies falses en què ha acabat desembocant les acusacions d'assetjament contra el qui va ser portaveu de Junts al Parlament Eduard Pujol està provocant noves conseqüències dins del partit». Afirma que la comissió de garanties de Junts ha incoat un expedient contra la regidora de Pineda i militant de la formació. També assegura que l'ha emplaçat a posar el seu càrrec a disposició de l'executiva del partit.


Eduard Pujol va ser cessat del seu càrrec al Parlament després de rebre l'acusació d'assetjament de dues dones, que, segons aquestes fonts, «no van fer denúncia als tribunals». L’informe destaca que la denúncia que la regidora va fer davant del partit no es va traduir en una denúncia en seu policial ni judicial; que un cop examinats els fets, «la seva actuació podria comportar vulneració de diversos preceptes dels estatuts i el codi ètic del partit».

 

Davant d'això, Eduard Pujol ha interposat dues querelles contra les dones, a les quals acusa d’injúries i calúmnies per haver “afectat la seva reputació i projecció pública”. Les dues han prosperat.


 

Ara, segons s'ha publicat, la comissió disciplinària del partit ha reclamat a la regidora pinedenca que posi el càrrec a disposició de l’executiva del partit perquè aquest decideixi “la suspensió de la condició d’afiliada i/o la petició de renúncia al càrrec”. La decisió haurà de ser adoptada per majoria absoluta a l'executiva segons publica El Nacional.


Mentrestant, avui el diari El Periódico publica un article on recull el testimoni de diverses dones acusades per Eduard Pujol. Expliquen alguns detalls sobre com actua i sobre quin tipus de relació van tenir. Entre altres coses, aquest article diu que en un dels casos de presumpte assetjament, tot va començar el 2019 en plena sentència del judici pel procés i segons assegura «Pujol va mostrar el seu interès per ella per ser regidora del partit» i li va crear «un abús d'autoritat, invasió de la intimitat i va ser manipulador, era tot mentida» segons diu aquest relat. També assegura que s'ha hagut de sotmetre a tractament psicològic.