Vés al contingut
1

El ple de Pineda aprova regular l'ús del patinet i una moció contra l'ocupació il.legal d'habitatges

 

Patinet Elèctric: casc obligatori per tothom i a Pineda permís patern de 12 a 15 anys

Pineda ha donat llum verda a la nova Ordenança de Circulació que ratifica la normativa estatal del casc obligatori per al patinet elèctric i implanta un permís patern per ús del patinet elèctric de de 12 a 15 anys. El ple de l'Ajuntament de Pineda ha aprovat per unanimitat la nova Ordenança de Circulació i també el quadre d'infraccions. La regidora de Seguretat Pública i Mobilitat, Sílvia Biosca, va explicar en el ple que l'Ordenança «actualitza alguns canvis que s'han fet a nivell supramunicipal, com els nous límits de velocitat pels diferents tipus de vies i incorpora la regulació per a tot tipus de vehicles». Fa especial atenció als patinets elèctrics, i a l'igual que tot el territori, l'Ordenança ja recull que el casc és obligatori en tots els casos, no poden circular per les voreres i es recomana tenir assegurança. A més, a Pineda els nois i noies de 12 a 15 anys només podran circular si els progenitors han omplert a l'Ajuntament de Pineda un formulari amb el permís, segons ha explicat la regidora Sílvia Biosca.

Pel que fa a les bicicletes, també s'incorpora que els menors de 16 anys han de portar casc obligatori i es recomana l'assegurança. També s'incorpora la normativa general del límit de velocitat a 30km/h a tot el municipi i es podran implantar algunes zones de 20km/h en determinades zones, i donant preferència primer als vianants.

També preveu que més endavant es puguin incorporar zones de baixes emissions.Tots els grups municipals van aprovar aquesta ordenança.

La regidora d'ERC-JxP, Meritxell Mateu, es va mostrar favorable a les mesures que recull la nova ordenança, especialment la que fa referència als menors de 15 anys, i van demanar una bona difusió de les novetats abans de començar a sancionar.

El regidor de Pineda En Comú, Marcos Ortega, ha dir que era molt necessària la nova ordenança, per regular els patinets i les bicicletes. També va demanar una bona comunicació d'aquestes mesures a la població.

La regidora de Junts, Noemí Llorens, va reiterar els arguments a favor de tots els grups municipals, va recordar que dos anys abans ja havien demanat al ple la regulació dels patinets elèctrics a nivell municipal.

La regidora Sílvia Biosca va aclarir en el ple que es farà una àmplia campanya de comunicació, i pensant especialment en les famílies que hauran de signar el permís als fills de 12 a 15 anys perquè puguin circular en patinet elèctric. La nova Ordenança de Circulació es va aprovar per unanimitat.

 

Altres temes del ple.

En el ple d'ahir a la tarda, en matèria econòmica es va donar compte de la liquidació del pressupost general de l'Ajuntament de Pineda de l'exercici econòmic del 2021.

També en matèria econòmica es van aprovar dues modificacions de crèdit del pressupost vigent. Els vots van ser favorables per part del govern del PSC, mentre que els grups de l'oposició es van abstenir. Des de l'oposició, especialment el grup d'ERC-JxP, van demanar més previsió per evitar modificacions del pressupost, mentre que des del govern, el regidor d'Hisenda, Javier Aguirre, va explicar que el pressupost «es viu durant tot l'any» i les modificacions són sovint necessàries a nivell tècnic.


El ple també va aprovar les liquidacions del servei municipal d'aigua potable dels anys 2019 i 2020 i una modificació dels preus públics de l'Escola Municipal de Música.

 

En el ple també es va informar de l'inici dels tràmits per al nomenament del jutge o jutgessa de Pau substitut de Pineda de Mar.

 

Moció «Contra l'ocupació il·legal d'habitatges al municipi»

El ple municipal ha aprovat avui una moció «Contra l'ocupació il·legal d'habitatges al municipi», que ha presentat el PSC. S'ha sumat a la proposta de declaració i moció adoptada per l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità de Barcelona. S'ha fet «davant el greu increment d’activitats delictives en relació a l’ocupació il.legal d’habitatges de propietat privada» segons diu la moció. La moció deixa clar que «es diferencia clarament la situació de les famílies vulnerables del que són les màfies, que estan actuant i creen problemàtiques». També fa la queixa de la manca de polítiques d'habitatge efectives per part de la Generalitat.


 

Torn obert de paraules

La sessió ha acabat amb el torn obert de paraules dels grups municipals.

ERC-JxP ha preguntat a la regidora d'Igualtat quina opinió té del concurs de Miss i Míster Món Espanya que es farà a Pineda el mes de juny. Han centrat les preguntes en aquest àmbit i han fet incisió en el tema i han fet referències a altres municipis que han rebutjat fer aquest certamen. Al final de la seva intervenció, van fer servir les seves cinc preguntes per debatre aquesta qüestió. Van preguntar pel cost del certamen que tindrà pel municipi malgrat sigui una iniciativa privada.

 

Pineda en Comú ha demanat que l'administració trobi solucions urgent per millorar la tramesa de comunicació a les famílies i entitats de Pineda. Ha dit que «els treballadors fan la feina que poden però cal oferir un millor servei als ciutadans». També ha parlat del canvi d'usos al polígon de Mas Roger. També han preguntat pel Pla d'Habitatge i han preguntat per quan es podrà aplicar a Pineda. També han demanat que les entitats puguin rebre el més aviat possible les subvencions pendents de 2021, sobretot per les entitats que més ho necessiten i pels empresaris que han fet front a la Covid. Per últim han preguntat per la negociació amb els treballadors municipals sobre la paga de productivitat pendent de pagament.


 

EM-Junts per Catalunya ha preguntat pel cost del certamen del Miss Món Espanya a Pineda i ha demanat més informació sobre el cost per les arques municipals. També han preguntat pel pagament de factures de l'Ajuntament de Pineda pendents de pagar de 2021. El govern ho ha xifrat en 280.000€ pendents de pagament de 2021. La regidora Noemí Llorens també ha preguntat per una enquesta que es fa a Pineda al voltant de temes de Pineda que podria estar fent la Diputació de Barcelona. També ha preguntat pel Consell Municipal de Dones i celebrar plenaris. També ha preguntat per les inscripcions de P2 a les escoles de Pineda ara que s'ha anunciat que serà un curs gratuït.