Vés al contingut
1

ERC-JxP qüestiona l'impacte econòmic i adverteix sobre els efectes de la pressió estètica de Miss i Míster Word a Pineda

 

Segons el comunicat que ha fet públic Esquerra-Junts per Pineda, «els certàmens de bellesa són esdeveniments on es valora a dones i homes pel seu aspecte físic, i perpetuen cànons de bellesa que contribueixen a l’anomenada pressió estètica. Parlen de la moció aprovada al Parlament, també amb el vots del PSC, sobre els prejudicis que la pressió estètica té «sobre la salut física i mental, especialment de les dones, que es manifesta en diverses malalties mentals, inclosos els trastorns de la conducta alimentària”. En la seva nota de premsa parlen de les dades sobre el transtorn de conducta alimentària i «no contribuir a la pressió estètica». Hem entrevistat la portaveu d'ERC-JxP, Mònica Palacín:

Escolta AQUÍ l'entrevista

 

ERC-JxP qüestiona que «l'esdeveniment tingui efectes sobre els comerciants amb la presència esperada de persones al municipi». Diuen que «incloent participants, familiars, convidats, staff… és de 500 persones, que s’espera que s’allotgin i consumeixin principalment a un sol hotel, que participa en l'organització de l’esdeveniment. Segons aquest dossier -segons diu ERC-JxP- «l’impacte que esperen es limita, a part de alguns impactes breus en algunes TV, a mitjans d’àmbit regional i digitals amb dubtós impacte». ERC-JxP també assegura que «el model turístic per a Pineda basat en la celebració de grans esdeveniments poden tenir un efecte a curt termini, però genera una dependència d’aquests esdeveniments que impedeix pensar en un model turístic sostenible a llarg termi».

 

Per això, Esquerra Republicana insta al govern municipal «a dedicar els recursos destinats a la promoció turística de Pineda a potenciar els atractius del municipi que no depenen d’interessos privats externs, com el nostre patrimoni cultural, arquitectònic i natural». Proposen per exemple, «destinar recursos a restaurar l’ermita de Sant Rafael o crear itineraris per conèixer el patrimoni, senyalitzats, guiats i promocionats als establiments turístics. També demanen invertir per diversificar l’economia municipal per aconseguir un model econòmic viu tot l’any, i sostenible en el temps».