Vés al contingut
1

Mònica Palacín (ERC-JxP): "Afronto amb il·lusió, responsabilitat i compromís repetir com a cap de llista per les Eleccions Municipals del 2023"

 

Escolta AQUÍ l'entrevista

 

Mònica Palacín afronta amb «il·lusió, responsabilitat i compromís» repetir com a cap de llista d'ERC-JxP per les eleccions municipals de 2023. Així ho ha dit a Ràdio Pineda en l'entrevista d'aquest matí, centrada en l'actualitat a Pineda, i en que ha parlat també en vistes a les eleccions del maig de l'any que ve. Ha dit que a Pineda «falta el sentit de pertinença i l'orgull de sentir-se del poble» i ha dit que cal «prioritzar les necessitats dels ciutadans i ciutadanes amb un projecte engrescador on la gent si senti que en forma part». Actualment ERC-JxP compta amb set regidors i regidores. Mònica Palacín ha recordat que per governar no necessàriament cal la majoria absoluta, que en el cas de Pineda són onze, sinó que es pot governar tenir el suport d'una majoria de representants. Ha parlat de la tasca feta des de l'oposició «atenent i escoltant a la ciutadania que no s'ha sentit estimada». Ja ha avançat que preparen «una llista amb una diversitat territorial, diversitat de formació i coneixements i diversitat de ciutadania». Segons ha dit Mònica Palacín, ara es preparen per passar de ser la força majoritària de l'oposició a governar Pineda.

 

La regidora portaveu d'ERC-JxP ha dit que cal un projecte clar i de futur per Pineda, i que volen fer «un gir en el projecte» però que «caldrà dedicar un temps a solucionar a tot el que no s'ha fet». Ha posat per exemple les subvencions a entitats socials o aconseguir pisos socials. Per això ha dit que cal un gir, dedicar un temps a «sanar el que no s'ha fet» i apostar per les polítiques socials, la cohesió social, convivència i espai públic. Ha dit que això requerirà un temps abans de fer grans projectes.

 

En l'entrevista, ha afegit  que hi ha aspectes en que un ajuntament sol no pot fer incidència, ja que també es depen del suport d'altres administracions. Però sí es pot fer incidència per donar-hi suport, com per exemple les persones que ara mateix estan en ERTE. Entre d'altres aspectes, ha parlat també de l'aposta de la Generalitat per la gratuïtat de les llars d'infants en les places públiques de nens i nenes de dos anys. Això ha motivat més demanda i ha fet que a Pineda s'obri una aula més a la Llar Bressol de Mar.

 

Ha dit que la ciutadania se li demana complir amb la cura de l'espai públic, amb la convivència, però alhora se li ha de donar i motivar. Ha parlat del suport al teixit empresarial i comercial perquè es mantingui amb força i d'altres empreses vulguin venir a Pineda, apostar per ser una crida turístistica

 

Mònica Palacín ha dit que tant ella com l'equip d'Esquerra a Pineda estan a disposició de tota la ciutadania, al seu despatx de l'Ajuntament, a la seva seu del C/ Major 26, però també poden contactar-hi a a través de les xarxes socials pels seus perfils personals a Facebook i Instagram.