Vés al contingut
1

El Ple d'avui porta a aprovació el Pressupost Municipal de 2023

 

Foto d'arxiu

 

Roda de Premsa de l'Alcalde de Pineda

 

Escolta l'entrevista a l'alcalde de Pineda Xavier Amor

 

El ple porta a aprovació el pressupost general municipal de 2023 i la plantilla de personal per a l'any 2023.

L'alcalde de Pineda Xavier Amor ha anunciat a Ràdio Pineda que «el pressupost servirà per prioritzar l'atenció a les persones i que estarà al voltant dels 35M€». Ha anunciat que es destinaran més de 2,5 milions d'€ en la millora de l'espai públic, millora del mobiliari urbà, amb pla de parcs infantil i canvi d'Il·luminació blanca amb LED. Ha dit que «cal fer grans projectes però la gent demana millores més petites». Ha dit que «s'ha decidit no pujar impostos i això vol dir que caldrà prioritzar».

Ha demanat a la resta de partits que «donin suport al pressupost que, entre altres, apostarà per les empreses locals de Pineda» perquè puguin assumir obres de contractació pública de l'Ajuntament. Per això ha dit que «canviaran les bases de contractació per a fer algunes obres».

També ha parlat de les prioritats del pressupost: l'espai públic, educació, seguretat i finalitzar obres que han quedat aturades en part per la pandèmia». Ha anunciat que el pressupost preveu mantenir la cartera de serveis, apostar per la seguretat i plantar cara a l'incivisme i les ocupacions il·legals d'habitatges. També que «el pressupost ha retallat el seu endeutament fins el 35% i això permet a l'Ajuntament disposar de més diners».


 

Xavier Amor ha dit que «han fet un pressupost tenint en compte que els serveis s'han encarit i per tant han fet un pressupost adaptat a la situació».

El ple també donarà compte de l'informe de l'Àrea d'Urbanisme, relatiu a l'aprovació inicial de la modificació puntual del Pla Parcial del Sector Turístic Hoteler, a tocar del terme amb Santa Susanna.

El ple també ratificarà l'elecció com a Jutgessa de Pau substituta i un dictamen relatiu a la modificació dels membres que formen part de la Comissió de Seguretat i Esquema Nacional de Seguretat (ENS). El ple també aprovarà les tarifes urbanes del servei de taxi per a l'any 2023 i el conveni amb el Consell Comarcal del Maresme per al tractament amb larvicida del mosquit tigre, durant el període 2023-2025.

També tractarà l'aprovació del Conveni de col·laboració amb el Departament de Drets Socials per a la cessió de l'ús gratuït de la planta baixa del c/ Salvador Genís i Bech, n. 13-15, per a ús de l'Oficina d'Afers Socials i Famílies.


 

Finalment hi haurà els decrets d'alcaldia, i les mocions si n'hi ha i el torn obert de paraules.

El podreu escoltar en directe avui a les 5 de la tarda a www.radiopineda.cat i també al canal Youtube de l'Ajuntament de Pineda i a les aplicacions per a mòbil.