Vés al contingut
1

L'Ajuntament demana a la Generalitat que es respecti la Vall de la Riera per a poder construir l'accés a la C32 en direcció Barcelona

L'autopista C-32 al seu pas la Vall de la Riera de Pineda. Foto: Ràdio Pineda

 

L'Ajuntament demana a la Generalitat que es respecti la Vall de la Riera per a poder construir l'accés a la C32 en direcció Barcelona. L'alcalde de Pineda Xavier Amor ha dit que «només hi estaran d'acord si es té una cura especial pel medi natural i el patrimoni de la Vall de la Riera, i que tiri endavant un carril bici des de la NII fins l'entrada al Parc del Montnegre».

 

L'alcalde pinedenc ha dit que «un projecte molt important és pacificar la NII que contempla aspectes com ara un carril bici que uneixi tota la comarca, i nous enllaços, entre ells, per accedir a l'autopista C32 direcció a Barcelona des de la Riera de Pineda». També ha dit que «el projecte preveu una gran rotonda a la Riera de Pineda que faciliti també el pas de les persones». Ha dit que «és un acord del Govern de Catalunya i per tant, l'han de complir». Ha afegit que «el govern local de Pineda del PSC dóna suport al projecte, però sempre que es mantingui el compromís de les millores per la Vall de la Riera i el carril bici amb el millor projecte possible» i ha avançat que l'Ajuntament de Pineda ja ha enviat la seva proposta. Ha afegit que aquest projecte a Pineda té un pressupost de prop de 800.000€. L'alcalde ha insistit en que «ha de ser compatible la construcció de l'accés a la C32 però tenint en compte els compromisos mediambientals que exigeix l'Ajuntament de Pineda».

 

Ha afegit que «el mes de gener esperen que arribin els tècnics de la Generalitat, perquè els ajuts europeus així ho requereixen». També ha dit que «a l'Alt Maresme el projecte té un pressupost que suma més de 200M€».