Vés al contingut
1

Rebuda màgica dels Reis de l'Orient en helicòpter que ha omplert de gom a gom Can Xaubet

 

Fotos de Ràdio Pineda.

 

Escolta el pilot de la nau, nenes i nens que han viscut el moment i la regidora de Cultura Sandra Pérez

 

Per primer cop han arribat al matí i en helicòpter. Ha generat una gran expectació i ha omplert de gom a gom Can Xaubet. Molts infants amb els seus pares i familiars han pogut veure com arribaven els Reis de l'Orient puntualment a les 11 del matí. L'arribada ha generat una gran admiració entre tots els assistents. Els Reis han baixat de l'helicòpter per saludar breument els nens i nenes i han fet també un breu parlament.

 

1

L'alcalde de Pineda els ha donat la benvinguda a les nostres terres i ha els ha mostrat la clau de Pineda, que pot obrir totes les portes, i per tant, ha demanat que «puguin entrar a totes les cases».

 

Hem pogut parlar amb el pilot de la nau, que ha dit que «ha estat un viatge molt llarg des de l'Orient però la meteorologia els ha acompanyat i per tant, un viatge molt tranquil». També ha dit que «el Rei Melcior ha fet de copilot i l'ha ajudat en tot moment i ha pogut guiar la nau fins a Pineda».

 

1

 

1

 

Val a dir que alguns nens i nenes han quedat admirats de veure'ls arribar en helicòpter i fins i tot alguns dels més petits, han dit que «els Reis els fan una mica de por, però en canvi l'helicòpter els ha encantat».

Nens i nenes han dit que «mai havien vist l'arribada d'un helicòpter i també els pares i els avis s'han mostrat il.lusionats amb l'acte».

 

1

 

1

 

 

1

 

La regidora de Cultura Sandra Pérez ha dit que «ha sobrepassat el que s'esperava i ha estat un moment màgic per tots els assistents». S'ha felicitat que tot hagi funcionat bé i que els Reis hagin creat admiració a tothom.

 

1

 

1

 

L'arribada per aire ha estat una de les principals novetats d'enguany ja que per primera vegada han muntat un campament reial amb inflables i jocs a Can Xaubet.

Un cop han arribat a Pineda han muntat un campament reial per rebre breument als nens i nenes de Pineda a l'espera de rebre'ls a la cavalcada del vespre.

Durant tot el migdia també s'han muntat un seguit de jocs per a la mainada, on hi havia de tot; inflables, jocs gegants, un espai per muntar cabanes i tendes, per fer fanalets per esperar els Reis de l'Orient, entre altres tallers que han aplegat centenars d'infants amb les seves famílies.

 

 

1

 

1

 

1
 

 

 

Arriba la Cavalcada de Reis per repartir la il·lusió de petits i grans

Com és tradició, la Cavalcada dels Reis de l'Orient començarà a 2/4 de 6 de la tarda a la plaça del Sol de Poblenou i passarà per diversos vials fins a la Plaça de Catalunya de Pineda.

Els Reis arriben amb les tradicionals carrosses i amb elements d'animació , amb un recorregut habitual i fent parades als pessebres de Les Creus i del Carme.

Com altres anys, la comitiva reial començarà a Can Carreras, a 2/4 de 4 de la tarda per visitar els infants de la urbanització. La Cavalcada començarà a 2/4 de 6 de la tarda i el recorregut també passarà per Hispanitat i Avda del Mediterrani, fins les Creus on visitaran el pessebre a 2/4 de 7 de la tarda. A continuació els Reis es dirigiran a la Plaça del Carme on faran també l’adoració al Pessebre a 2/4 de 8 del vespre i finalment passaran per l'Avinguda Mare de Déu de Montserrat, Carrer Barcelona, plaça d'Orient i Plaça del Carme, i finalment, Jaume I i plaça de les Mèlies. Després aniran a peu fins la Plaça de Catalunya on es previst que hi arribin a les 9 del vespre.

La regidora de Cultura Sandra Pérez ha dit que «es recupera la cavalcada sense restriccions i esperen a tota la mainada i famílies per rebre'ls».

Un cop a la plaça de Catalunya, Els Reis d’Orient es dirigiran als ciutadans amb un parlament amb traducció en llenguatge de signes i els Castellers de l’Alt Maresme i la Selva Marítima faran un Pilar de Reis per entregar la Clau Màgica a SSMM els Reis d’Orient.

Enguany també s'ha anunciat que hi serà el Youtuber Arta Game que acompanyarà la comitiva reial. Sandra Pérez ha dit que «és un fenomen entre els més joves, i fins i tot, en menors de 10 anys i esperen que tot plegat pugui tenir una gran repercussió».

Podeu consultar tot el recorregut a www.nadalapineda.cat

 

1


 

Sandra Pérez ha dit que «tot plegat és possible gràcies a molts col.laboradors i ajudants de Ses Majestat els Reis de l'Orient, que fa mesos que treballen en el projecte en una situació complicada per la pandèmia». Ha fet un agraïment a la Comissió dels Reis de l'Orient i també al dispositiu de personal municipal i de Policia Local i a tot el personal que ho fa possible, així com les entitats que donen el seu suport a la diada.

 

1


 

Restriccions de trànsit

Des de les 17.30 hores està previst l'inici de la cavalcada de Reis de l'Orient 2022. Per aquest motiu estarà prohibit l'estacionament de vehicles, a partir de les 12 hores, al llarg de tot el recorregut.

Poblenou:

Concentració i inici a la P. del Sol, Pg Europa, Av. Hispanitat, Av. Mediterrani i C. Garbí

Les Creus:

C.Garbí, Av. sant Jaume, Av. Extremadura i C. Aragó.

Pineda Centre:

Av. Montserrat, C. Barcelona, plaça d'Orient, plaça del Carme, C. Jaume I. P. Pare Coll i finalitzarà al lateral sud de la plaça de les Mèlies. Des d'aquest punt els Reis Mags i la comitiva es desplaçarà a peu fins l'Ajuntament de Pineda de Mar.