Vés al contingut
1

Els regidors de Pineda acusats de coaccions als hotels que allotjaven policies l'1-O accepten un any de presó

ACN

 

El regidor de l'Ajuntament de Pineda, Jordi Masnou i l'exregidora, Carme Aragonés, jutjats per coaccionar l'hoteler que allotjava policies l'1-O a la població, han acceptat un any de presó i un any d'inhabilitació. Els advocats dels dos regidors socialistes han arribat a un acord amb la fiscalia en la primera sessió del judici celebrat avui a l'Audiència de Barcelona, que ha permès rebaixar la pena demanada pel fiscal que era de tres anys. Per la seva banda, el cap de la policia local, no ha acceptat l’acord i declararà aquest dimecres.

 

Durant el judici també han comparegut el gerent de la cadena Checkin Hotels i el director de l'establiment on van tenir lloc els fets. Tots dos han afirmat que van sentir-se "estressats" i que els responsables municipals van usar un to “amenaçador”. També ha afirmat que era "una nit complicada", ja que hi havia ciutadans concentrats al carrer, que protestaven per l'actuació dels policies en els centres de votació de l'1-O.


 

Dimecres continua el judici

Carles Santacreu, cap de la policia local des de del 2008, declararà demà dimecres, al final del judici, tal com ha demanat el seu advocat.