Vés al contingut
1

Obert el termini per demanar la bonificació per l’ús de la deixalleria

 

Fer ús de la deixalleria municipal permet beneficiar-se de fins a un 20% de descompte en la taxa d’escombraries. Els veïns que hagin utilitzat la deixalleria municipal per abocar-hi els residus específics, i que hagin complimentat adequadament la targeta d’usuari de la deixalleria, poden demanar durant el mes de gener la bonificació en la taxa d’escombraries. Per sol·licitar-ho, tenen temps fins al 31 de gener i la possibilitat de fer el tràmit telemàticament a través de la Seu Electrònica de Pineda de Mar o bé presencialment a l’Oficina de l’Atenció al Ciutadà amb cita prèvia (citaprevia.pinedademar.org o bé al telèfon 937671560).

La mesura va ser implantada l’any 2017 amb una evolució molt positiva, que ha passat de les 50 bonificacions del primer any a les més de 800 registrades en els darrers dos anys. En concret, el 2021 es va tancar amb un total de 840. L’acumulat total dels 5 anys d’iniciativa s’apropa els 3.000 usuaris beneficiats.

 


Com funciona la bonificació?

Per tal de poder gaudir del 20% de descompte en el rebut de la taxa d’escombraries, les persones interessades han de demanar la targeta d’usuari de la deixalleria. Podran sol·licitar la bonificació si durant l’any en curs han fet un mínim de quatre usos (o abocaments) dels residus especials més comuns: olis de cuina, aparells elèctrics, bateries i piles, tòners d’impressora, etc.

 

1