Vés al contingut
1

Torna el Carnaval a Pineda amb moltes ganes de viure la festa al carrer

 

Després de dos anys que no s’ha fet per la pandèmia, aquest cap de setmana torna el Carnaval a Pineda. Una festa molt viscuda i participativa, i aquest any amb novetats. Dissabte a la tarda es fa la Rua Infantil de Carnaval a Poblenou, i també dissabte, a Can Carreras hi haurà calçotada de Carnaval al migdia i a la tarda, xocolatada de Carnaval a Les Creus. Diumenge al matí, Rua a Pineda Centre i l'escudellada del XIP, que compleix 35 anys.

La principal novetat del Carnaval a Pineda és el canvi de recorregut de la rua de diumenge. Començarà a les 11 del matí a la Plaça Sara Llorens. D’aquesta manera s’allarga la desfilada pel Passeig Marítim, aconseguint un espai més ampli que permetrà gaudir de millor visió i acompanyar les carrosses durant el primer tram. Verònica Rebollo, regidora de Participació Ciutadana ha explicat que aquest any hi ha moltes ganes de celebrar el Carnaval i ha explicat que hi haurà grades i cadires a la plaça de les Palmeres.

Hi ha més actes relacionats amb el carnaval com per exemple la calçotada que organitzen els veïns de Can Carreras aquest dissabte a les 12 del migdia al casal. Sònia Gómez, presidenta de l’associació de veïns, ha convidat a tothom a venir a menjar calçots disfressats.

 

1

 

 

Rua infantil de Carnestoltes a Poblenou

Dissabte es fa la Rua Infantil de Carnaval a Poblenou, amb la participació de les AMPES Poblenou, Antoni Doltra i Montpalau i l’Associació de Veïns Unió de Poblenou. La rua començarà a les 4 de la tarda a la plaça Nova i finalitzarà amb una festa i xocolatada amb animació infantil al pati de l’Escola Antoni Doltra. Paral·lelament l’Associació de Veïns del barri de les Creus organitza una Xocolatada Popular aquest dissabte a la plaça de les Creus des de les 5 de la tarda. Fina Arellano ha explicat que tothom que vulgui pot venir disfressat.

 

1

 

 

Rua de Carnestoltes de Pineda i Escudellada del XIP

I diumenge, la Rua de Carnaval de Pineda amb 13 comparses inscrites. Des de les 11 h les carrosses es concentraran a la Plaça Sara Llorens. Passarà pel Passeig Marítim, avinguda Montserrat, carrer Barcelona, carrer Església, Pare Coll, i Plaça de les Mèlies. Recordem que a la Plaça de les Palmeres hi haurà grades i cadires per poder gaudir de les exhibicions de les comparses.  Un cop acabada la rua es farà l’escudellada popular del XIP, un clàssic també a Pineda. Verònica Rebollo ha animat a tothom a gaudir del carnaval.

 

1

 


 

Dimecres de Cendra

El dimecres de la setmana que ve serà Dimecres de Cendra, on es donarà per acabades les festes del carnaval amb una sardinada popular a càrrec del XIP a partir de les 8 de tarda al pati de Can Comas.

 

 


21a Rua de Carnestoltes de l’Alt Maresme

Pels qui vulguin allargar més la festa, dissabte 25 de febrer la Comissió de Carnaval d’Alt Maresme en col·laboració de l’Ajuntament de Pineda i de Calella organitzen la Rua de Carnaval de l’Alt Maresme. La rua circularà entre els dos municipis. A Pineda recorrerà l’avinguda del Mediterrani, l’avinguda Hispanitat i Rierany dels Frares.

 

1